Compania Passe – Partout – spectacol reverie: Fantasmagoria
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-passe-partout-spectacol-reverie-fantasmagoria/

În prag de iarnă, pe 28 noiembrie 2013, Compania Passe-Partout Dan Puric îi invită pe spectatori la o piesă stranie şi fascinantă, la graniţa dintre pantomimă şi circ, realitate şi poveste, pentru a striga împreună ,,Totuşi viaţa e frumoasă!

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

În prag de iarnă, pe 28 noiembrie 2013, Compania Passe – Partout Dan Puric îi invită pe spectatori la o piesă stranie şi fascinantă, la graniţa dintre pantomimă şi circ, realitate şi poveste, pentru a striga împreună „Totuşi, viaţa e frumoasă!“

Piesa de pantomimă Fantasmagoria, de la Compania Passe – Partout, este un spectacol-reverie în care cei patru actori – Nadejda Dimitriu, Vadim Rusu, Petre Voicu şi Petru Ciobanu, te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol.

O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti, şi care deschide porţile către o lume ce prezintă o privelişte fantastică spre sufletul nostru.

Este o piesă fără vorbe, dar cu lacrimi de râs şi de plâns.

Fără decor, susţinut doar de mişcările trupurilor în coregrafia Nadejdei Dimitriu, de luminile reflectoarelor şi de fundalul sonor selectat de Vadim Rusu şi Ilina Pepine, spectacolul „este o feerie în care bucuria actorilor îi gâdilă pe spectatori, pentru ca, după spectacol cu toţii să strige în gura mare «Totuşi, viaţa e frumoasă!»“, spune Vadim Rusu, regizorul spectacolului.

Compania Passe-Partout

Fantasmagoria – spectacol susţinut de Compania Passe – Partout

Personajele din Fantasmagoria nu au nume, dar au culoare, candoare, expresie în mişcare şi o imaginaţie zburdalnică, lucruri care fac ca limitele dintre spațiu și timp să se dizolve.

„Fantasmagoria“ a primit premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional „Panphys“, Skopje – Macedonia (2011).

Info:

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani. Spectacolul se joacă în Sala Rapsodia (Str. Lipscani, 53) de la ora 19.30. Durata este de o oră și 10 minute.

Prețul unui bilet este de 30/ 25 de lei, iar cel pentru studenți și pensionari este de 20 de lei.

Foto credit: Compania Passe -Partout

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.