Competiție de scurtmetraje despre problema apei în lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/competitie-de-scurtmetraje-despre-problema-apei-in-lume/

Festivalul de Film We Art Water, primul festival internaţional de scurtmetraj care are ca obiectiv atragerea atenţiei la nivel internaţional asupra problemei apei în lume, anunţă că perioada de înscriere are loc până pe 26 februarie.

Un articol de Liliana Matei|31 ianuarie 2016

Filmulețele pot fi încărcate pe website-ul oficial al competiției: filmfestival.wearewater.org până pe 26 februarie. Festivalul se află în acest an la cea de-a treia ediție. Fundația oferă cu regularitate informații interesante și sfaturi importante prin rețelele sociale și website-ul oficial: sfaturi pentru tehnici de filmare care să permită o documentare creativă a subiectelor legate de apă și salubritate; răspunsuri la întrebări frecvente legate de cea de-a treia ediție, impresii și recomandări de la câștigătorii de anul trecut. Participanții candidează pentru premiul de 3000 de euro pentru fiecare categorie, micro-documentar, micro-ficțiune, micro-animație, dar și pentru premiul publicului, în valoare de 1000 euro. Finaliștii vor fi anunțați în cursul lunii martie.

Din juriu fac parte actrița Manuela Velasco, alături de renumita actriță și producătoare de film Leticia Dolera, Marc Clotet, actor de film, TV și teatru, Albert Solé, director de documentare; RocíoGarcía, jurnalist la El País pe domeniul cinematografiei; Carlos Jiménez Renjifo, Desk Officer la UNRIC (United Nations Regional Information Centre for Western Europe), și Xavier Torras, directorul Fundației We Are Water.

Festivalul de Film We Art Water este primul festival internațional de scurtmetraj care are ca obiectiv atragerea atenției la nivel internațional asupra problemei apei în lume. Peste 500 de participanți din 80 de țări au luat parte la prima ediție, iar solicitarea de înscrieri s-a făcut prin cele mai bune 150 de școli de film din lume, din 56 de țări de pe toate cele 5 continente.

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.