Competiţie ReStart Romania: Cele mai bune idei online care pot schimba România în 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/competitie-restart-romania-cele-mai-bune-idei-online-care-pot-schimba-romania-in-2012/

Proiectul ReStart Romania, o competiţie deschisă tuturor doritorilor, a fost lansat, iar ideile pot fi înscrise în competiţie până pe data de 7 octombrie, pe pagina www.restartromania.ro. „Ai o idee punctuala despre cum ai putea sa rezolvi online ceea ce te enerveaza in Romania? Daca si tu simti ca poti face viata mai buna pentru […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Proiectul ReStart Romania, o competiţie deschisă tuturor doritorilor, a fost lansat, iar ideile pot fi înscrise în competiţie până pe data de 7 octombrie, pe pagina www.restartromania.ro.

„Ai o idee punctuala despre cum ai putea sa rezolvi online ceea ce te enerveaza in Romania? Daca si tu simti ca poti face viata mai buna pentru oamenii din cartierul tau, localitatea ta sau orasul tau vino pe pagina www.restartromania.ro si inscrie-ti ideea in competitie pana pe 7 octombrie 2012.

Fii creativ. Gandeste-te la nevoile tale si ale familiei tale si porneste de acolo. Cum ar fi sa ai un serviciu pe telefonul mobil care sa te ajute sa raportezi gropile dintr-un cartier din orasul tau sau care sa te ajute sa vezi ce strazi au fost dezapezite iarna? Cum ar fi sa ai o harta a tuturor cladirilor monument istoric din Bucuresti? Cum ar fi sa primesti un sms atunci cand este nevoie de donatia ta de sange? Cum ar fi sa ai o aplicatie cu ajutorul careia sa afli care anume dintre interactiunile cu autoritatile si serviciile publice le poti rezolva fara sa te duci la ghiseu? Sau, daca tot trebuie sa mergi pe la ghisee, sa poti afla in avans ce trebuie sa faci dar si ce nu trebuie sa faci? Cum ar fi sa poti vedea, pe o harta a orasului, o cronologie a tuturor lucrarilor de inlocuire a bordurilor? Daca ai o idee online care poate rezolva o problema offline, fii ReStarter.

Proiectul ReStart Romania este o competitie deschisa tuturor: persoane fizice, antreprenori sociali, organizatii neguvernamentale sau entitati comerciale.

Daca ideea ta este votata de public, convinge juriul nostru si ajunge printre cele 7 idei finaliste, noi te ajutam sa gasesti o echipa tehnica care iti va transforma ideea intr-un prototip functional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finantari in valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta si lansa mai departe.” se arată în comunicatul proiectului.

Informatii suplimentare se găsesc pe pagina www.restartromania.ro, fie pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.

 

Sursa: Mediafax

17
/08
/17

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

14
/08
/17

În urmă cu mai bine de două decenii, într-o zi de 14 august (1996), la reşedinţa sa din La Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris, se stingea din viaţă Sergiu Celibidache, personalitate marcantă și controversată a secolului trecut, unul din cei mai de seamă dirijori ai lumii.

14
/08
/17

Mrs. Fang, un film documentar al regizorului chinez Wang Bing despre ultimele zile ale unei femei care suferă de Alzheimer, a câștigat Leopardul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017. Franțuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul său din filmul Madame Hyde.

13
/08
/17

Pe 21 august se împlinesc 92 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, unul dintre cei mai importanți actori de teatru și film din România, cel care dă numele Teatrului din Ploiești. Cu această ocazie, instituția de spectacole care-i poartă numele organizează o serie de manifestări care-i sunt dedicate.

13
/08
/17

Apune soarele peste blocurile din cartierul Titan și, din fața Cinematografului Gloria, se aud cele mai frumoase cântece interbelice. Celebrele „Ilona” sau „Zaraza”, cântate de vocea inconfundabilă a tenorului Robert Nagy, se aud până departe peste Parcul IOR. În fiecare weekend, până pe 3 septembrie, de la ora 19.30, spectacolul „Grădina Gloria” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză se joacă în fața Cinematografului Gloria, iar accesul este liber.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.

11
/08
/17

Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român. Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viață în fața publicului în versiuni de nivel internațional.