Compozitorul american Elliott Carter a murit la vârsta de 103 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/compozitorul-american-elliott-carter-a-murit-la-varsta-de-103-ani/

Compozitorul american Elliott Carter, care a câştigat de două ori premiul Pulitzer într-o carieră de peste 75 de ani, a murit luni, la New York, la vârsta de 103 ani, au anunţat reprezentanţii casei de discuri Boosey & Hawkes. Elliott Carter a câştigat premiul Pulitzer în 1960 şi în 1973, pentru compoziţiile sale adresate cvartetelor […]

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2012

Compozitorul american Elliott Carter, care a câştigat de două ori premiul Pulitzer într-o carieră de peste 75 de ani, a murit luni, la New York, la vârsta de 103 ani, au anunţat reprezentanţii casei de discuri Boosey & Hawkes.

Elliott Carter a câştigat premiul Pulitzer în 1960 şi în 1973, pentru compoziţiile sale adresate cvartetelor cu coarde. A compus 158 de lucrări, iar unele dintre ele au fost create după ce muzicianul împlinise vârsta de 100 de ani. O compoziţie pentru orchestră de cameră va avea premiera mondială în luna februarie.

Elliott Carter a fost inclus în American Classical Music Hall of Fame în 1998 şi a sărbătorit împlinirea vârstei de 100 de ani printr-un concert susţinut la Carnegie Hall din New York, în 2008, alături de Boston Symphony Orchestra.

Muzicianul american a fost recompensat în 1985 cu Medalia Naţională pentru Arte, cea mai înaltă distincţie civilă acordată artiştilor de statul american. El a primit şi medalii naţionale din partea Germaniei şi a Franţei.

Sursa: Mediafax

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.