Concert 1 iunie GRATUIT la Sala Radio!
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-1-iunie-gratuit-la-sala-radio/

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinţii melomani sunt aşteptaţi împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant şi accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

Un articol de Petre Ivan|24 mai 2018

Evenimentul este cu acces gratuit (în limita locurilor disponibile). Concertul are o durată de aproximativ 70 de minute (fără pauză). Accesul se va face începând cu ora 10.00.

Și pentru ca cei mici să se bucure de magia muzicii, pe scena Sălii Radio se vor reuni ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, violonista CRISTINA ANGHELESCU și ansamblul Radio România care se bucură deja de o mare popularitate printre micii spectatori: CORUL DE COPII RADIO (dirijor: RĂZVAN RĂDOS, acompaniament pian: MAGDALENA FAUR).

Întregul eveniment se va desfășura sub bagheta dirijorului CONSTANTIN ADRIAN GRIGORE. Cu o bogată carieră CONCERT internațională, acesta a fost invitat în 2017 la pupitrul Filarmonicii Regale din Liège (Belgia), unde a susținut o serie de 7 concerte.

Concertul va cuprinde câteva intervenții ale dirijorului, pentru a-i apropia pe micii melomani de arta muzicii și a-i ajuta să înțeleagă partiturile pregătite pentru ei, cum ar fi: Mozart – Mica serenadă (partea I) și două fragmente din suita Anotimpurile – Vivaldi: Concertul nr. 1 în mi major pentru vioară şi orchestră, Primăvara – partea I și Concertul nr. 2 în sol minor pentru vioară şi orchestră, Vara – partea a III-a.

De asemenea, copiii se vor întâlni și cu lucrările ritmate ale compozitorului american Scott Joplin (The Strenous Life, The Entertainer, The Ragtime Dance) și cu binecunoscutul tango La Cumparsita, semnat de compozitorul uruguayán Gerardo Hernán Matos Rodríguez.

Concertul va continua cu fragmente din spectacolul „The Sound of Musical”, un succes extraordinar al Corului de Copii Radio, ce a însemnat două concerte sold-out pe scena Sălii Radio în luna aprilie a acestui an. Veți fredona împreună cu cei mici cunoscute șlagăre din pelicula românească Veronica, dar și din celebrele musical-uri Mary Poppins și Sunetul Muzicii. Mișcarea scenică a fost concepută de Mara Lăcătuş și Oana Necea.

Foto: Corul de Copii Radio  – Alexandru Dolea

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.