Concert caritabil DIN SUFLET PENTRU FIECARE SUFLET
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-caritabil-din-suflet-pentru-fiecare-suflet/

15 artişti îndrăgiţi de muzică populară îşi unesc forţele luna aceasta într-un spectacol caritabil menit să ofere animalelor vulnerabile o şansă la îngrijirea pe care o merită.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2024

Astfel, avem bucuria de a vă invita la concertul caritabil DIN SUFLET PENTRU FIECARE SUFLET, ce va avea loc în prag de Buna Vestire, pe data de 24 martie 2024, la Berăria H din București. Momentele artistice sunt dedicate strângerii de fonduri pentru finalizarea construcției Sache Hospital, primul spital veterinar social comunitar din țară, demers inițiat de Asociația pentru Protecția Animalelor Sache.

Evenimentul își va deschide ușile la 17:30, urmând ca în cadrul său Laura Fincu, fondatoarea Sache, să țină un discurs despre nevoia societății pentru astfel de facilități și va oferi noutăți cu privire la stadiul spitalului, urmând ca de la 19:00 să cânte pe scenă Mioara Velicu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, ⁠Elena Merișoreanu, Emilia Ghinescu, ⁠Mărioara Man Gheorghe, Valentin Sanfira, Codruța Filip, Grigore Gherman, Maria Stepovenco, Emilia Holtea, Ilie Caraș, Raluca Diaconu, Mihaela Apostol și Vasile Ostafi.

Steliana Sima, cunoscută drept „Brigitte Bardot de România” prin acțiunile caritabile pe care le face pentru necuvântătoare, povestește: „De-a lungul timpului, m-am implicat în salvarea a numeroși câini de pe stradă, pe care apoi i-am îngrijit, sterilizat și dat spre adopție la familii iubitoare. Dar situația în țară e critică. Avem nevoie de o implicare la o scară mult mai mare pentru a vedea rezultate pe termen lung, iar acest concert este un pas în această direcție. Prin muzică, cântând din suflet, putem convinge oamenii să empatizeze mai mult și să le canalizăm resursele spre a face bine. Împreună putem veni în ajutorul animalelor și oamenilor neputincioși, care își vor găsi salvarea la Sache Hospital.”

Fiecare bilet reprezentă o donație, cele trei 3 categorii costând 99, 69 respectiv 49 lei. Acestea se pot cumpăra prin pagina dedicată evenimentului.

Sache Hospital este construit în comuna Tărtășești, Dâmbovița și în prezent se află „la gri”, cu ajutorul a 350,000 EURO strânși din donații până în prezent. 110,00 EURO mai lipsesc ca Asociația Sache să finalizeze proiectul în această vară. Aici se va putea trata gratuit fiecare animal aflat în nevoie, singur sau dintr-o familie vulnerabilă, iar restul categoriilor vor beneficia de prețuri sociale pentru servicii, reinvestind peste 90% din profit înapoi în cauză.

Spitalul va avea două recepții și două săli de internare separate, pentru căței și pisici, două săli de consultație, un laborator, o sală de radiologie, un hol preoperator și postoperator, sală de chirurgie cu șase mese, un centru de training, vestiare, bucătarie și alte anexe administrative. Pe lângă activitatea medicală, spitalul își propune să devină și cel mai mare centru de formare profesională din țară.

Laura Fincu, fondator și CEO, detaliază: „Situația animalelor de companie din România este tragică. Managementul populației de câini și pisici nu urmează bunele practici iar rezultatul este un flux continuu de animale care experimentează cruzime și neglijență extremă. În contextul în care doar 15% dintre câinii înregistrați oficial în România sunt sterilizați, iar un câine poate avea până la 60,000 de urmași în 6 ani, matematic, prin eutanasiere, nu se poate ține pasul, în timp ce impactul emoțional și financiar asupra societății este devastator. Printr-un astfel de spital veterinar, unic în țară, animalele  vor putea beneficia de soluții accesibile și accentul va fi pus pe prevenție, strategie care a funcționat în alte țări occidentale.”

Cei care nu reușesc să participe la eveniment pot susține Sache Hospital printr-un mesaj cu textul VET la 8845. Astfel, o donație de 2 EURO se va duce lunar către locul în care fiecare animal singur sau dintr-o familie vulnerabila își va putea găsi salvarea.

Partener principal: Berăria H

Pentru mai multe detalii, vizitează sache.info și pagina de Facebook a proiectului.

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.