Concert in memoriam Camil Marinescu, LIVE de la SALA RADIO!
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-in-memoriam-camil-marinescu-live-de-la-sala-radio/

Miercuri, 24 februarie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă propune o seară emoţionantă de muzică, nu doar prin repertoriul ales – Ravel, Mendelssohn, Wagner, Saint-Saëns ş.a. – ci mai ales prin menirea simbolică a evenimentului. Concertul transmis în direct de la Sala Radio şi derulat sub bagheta cunoscutului dirijor Cristian Mandeal este dedicat memoriei dirijorului Camil Marinescu.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2021

În iulie 2020 acesta s-a stins din viață, la 56 de ani, din cauza infectării cu virusul Covid 19. Camil Marinescu a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, unde printre profesorii săi reputați s-a numărat și Cristian Mandeal. 

A fost dirijor invitat la Berliner Sinfonie Orchester (Germania) și în aceeași ipostază a colaborat cu Filarmonica din Osaka (Japonia). A dirijat în S.U.A, Canada, Franța, Austria, Spania, Italia, China etc. și a colaborat cu ansambluri de renume ca Hallé Orchestra (Manchester), Orchestre National de Lyon, Orchestra Națională din Mexic ș.a. Camil Marinescu a avut și o apreciată activitate pedagogică, la Universitățile din Osaka și Kyoto (Japonia), dar a prezentat și conferințe și în Franța, Spania, S.U.A etc. 

În interpretarea Orchestrei de Cameră Radio veți asculta în programul serii: E. Elgar: Serenada în mi minor pentru orchestra de coarde, F. Mendelssohn: Nocturna din suita Visul unei nopți de vară, C. Saint-Saëns: Serenada, M. Ravel: Pavană pentru o infantă defunctă, G. Fauré: Pavana și R. Wagner: Idila lui Siegfried.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro și pe paginile de FACEBOOK Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.