Concerte de Craciun pe scena Salii Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/concerte-de-craciun-pe-scena-salii-radio/

Un concert tradiţional de colinde susţinut de ansambluri de datini şi obiceiuri şi grupuri de colindători din Arad, Sibiu, Mehedinţi, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Maramureş va readuce farmecul copilăriei duminică la Sala Radio, informează Radio România. Sub titlul „Începem a colinda…”, iubitorii tradiţiilor româneşti îi vor asculta pe Marcel Părău şi grupul de colindători „Merghindeal” […]

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2012

Un concert tradiţional de colinde susţinut de ansambluri de datini şi obiceiuri şi grupuri de colindători din Arad, Sibiu, Mehedinţi, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Maramureş va readuce farmecul copilăriei duminică la Sala Radio, informează Radio România.

Sub titlul „Începem a colinda…”, iubitorii tradiţiilor româneşti îi vor asculta pe Marcel Părău şi grupul de colindători „Merghindeal” (jud. Sibiu), Alina şi Genuca Ceuca, Elena Mimiş Trancă şi grupul „Liliacul” (jud. Mehedinţi), ansamblul „Junii Crişului” (jud. Arad), ansamblul „Măgura-Cerneşti” (jud. Maramureş), ansamblul „Poieniţa” (jud. Suceava), ansamblul de colindători „Moşoaiele” (jud. Tulcea) şi ansamblul de colindători „Chipăruşul” (jud. Vrancea).

Evenimentul va fi prezentat de actriţa Nataşa Raab, şef producţie este Anca Negoescu iar realizarea întregului concert i-a revenit Violetei Ianculescu.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Luna decembrie înseamnă pentru melomanii de toate vârstele, iubitori ai unor genuri muzicale diverse, concerte-surpriză pe scena Sălii Radio, din care nu puteau lipsi colindele şi cântecele de Crăciun, un prilej pentru spectatori să intre în atmosfera plină de farmec a sărbătorilor.

Astfel, dacă în data de 9 decembrie publicul s-a bucurat de colinde interpretate de copii sau de partituri cu influenţă religioasă cântate de două ansambluri artistice de profil, în 13 decembrie Corul Academic Radio va aduce la viaţă cântece de Crăciun de origine slavă.

Potrivit site-ului orchestre.srr.ro, vineri, 21 decembrie, trei voci de aur, trei artiste lirice care au cântat în cele mai importante săli de operă sau de concert din lume – mezzosoprana Ruxandra Donose şi sopranele Adina Niţescu şi Teodora Gheorghiu – revin în România pentru a oferi publicului un concert extraordinar de Crăciun, intitulat „Cele Trei Dive”.

Alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciaţi dirijori români, Tiberiu Soare, arii, duete şi uverturi din celebre opere semnate de Mozart, Bellini, Donizetti, Puccini sau Wagner vor răsuna în Sala Radio, dăruind publicului o atmosferă festivă, premergătoare zilelor de sărbătoare.

Sursa: Agerpres

07
/08
/17

Între 12 și 15 august, Orchestrele Radio invită publicul de toate vârstele la un program muzical inedit, la malul mării, în Piațeta Perla din Mamaia! În vacanța de stagiune, Orchestra Națională Radio, Big Band-ul Radio și Orchestra Populară Radio se alătură Radio Vacanța și Târgului GAUDEAMUS, într-un dublu moment aniversar: 50 de ani de Radio Vacanța și GAUDEAMUS 100, aniversare sărbătorită la Mamaia, pe durata desfășurării Târgului GAUDEAMUS Litoral.

07
/08
/17

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL propune publicului proiecții speciale și concerte de calitate.

07
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă luni, 7 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus. Spectacolul vorbeşte despre dragoste, speranţă, naştere, moarte, supravieţuire, iertare, acceptare, feminitate, bărbăţie și este realizat pe versurile poeților Ștefania Mihalache, Tania Lovinescu, Aurel Storin, Toma George Maiorescu, Boris Mehr.

06
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Un nou film-şoc al teribilistului regizor austriac Ulrich Seidl, „Safari”, despre practicile de vânătoare ale omului occidental în savana africană. Un documentar riscant, care expune fără menajamente, printr-o regie elaborată, caracterul grotesc al unei astfel de pasiuni.

06
/08
/17

Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, domnul Miklós Bács, prof.univ.dr. habil. la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolvenţi de licenţă.

04
/08
/17

Cea de-a zecea ediție a festivalului de scurt-metraj Filmul de Piatra și-a desemnat câștigătorii. La categoria Ficțiune, marele câștigător a fost comedia Când afară ninge în regia lui Conrad Mihail Mericoffer, care ilustrează eforturile unui tânăr cuplu de-a pune în funcțiune liftul blocului în care locuiesc, împotriva voinței unei șefe de scară zgârcite.

04
/08
/17

“Cred că am devenit, astăzi, persoana care mi-am dorit să fiu. Am învăţat că, indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta. Am învăţat că trebuie să te desparţi de cei dragi prin cuvinte calde. S-ar putea să fie ultima oară când îi vezi… Am învăţat să iubesc ca să pot fi iubită!” - Cezara Dafinescu. Una dintre cele mai îndrăgite doamne ale teatrului românesc împlineşte, astăzi, 69 de ani.

04
/08
/17

Între 22 și 31 august 2017, teatrul independent va fi în sărbătoare. ARCUB - Gabroveni, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, va găzdui ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate publicului bucureștean spectacole românești, invitate sau în competiție, dar și spectacole din străinătate.

04
/08
/17

Celebrul coregraf israelian, stabilit în Spania, Sharon Fridman este invitatul special la cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival (7-10 septembrie 2017). Prezent pentru prima oară în România, Fridman va aduce pe scena singurului festival de film de dans experimental din România, spectacolul care l-a consacrat – „Cădere liberă”/„Free Fall”/„Caida Libre”.

03
/08
/17

Asociația Sinaptica anunță începerea taberei de arhitectură din cadrul proiectului cultural 'Palatul Pleșa - Neoclasic și țărani', realizat în parteneriat cu Consiliul Local Obârșia de Câmp, Mehedinți, și Liceul de Artă 'I.Șt. Paulian' din Drobeta Turnu-Severin și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.