Concertele lunii martie în Bucureşti: Mireille Mathieu, Clayderman, Hiromi
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertele-lunii-martie-in-bucuresti-mireille-mathieu-clayderman-hiromi/

Mireille Mathieu, Kitaro, Goran Bregovic, Richard Clayderman, Metal All Stars, Hiromi se numără printre starurile internaţionale ce vor concerta în martie la Bucureşti, acestora alăturându-li-se vedete autohtone precum Ştefan Bănică, Vunk, Smiley şi, după o pauză de câteva luni, Şuie Paparude.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2014

Mireille Mathieu, Kitaro, Goran Bregovic, Richard Clayderman, Metal All Stars, Hiromi se numără printre starurile internaţionale ce vor concerta în martie la Bucureşti, acestora alăturându-li-se vedete autohtone precum Ştefan Bănică, Vunk, Smiley şi, după o pauză de câteva luni, Şuie Paparude.

În luna martie, mai mulţi artişti români susţin concerte pentru a sărbători Ziua Femeii, printre aceştia numărându-se şi Ştefan Bănică. Acesta susţine, pentru al patrulea an consecutiv, concerte acustice la Circ & Variete Globus din Capitală, pe 7 şi 8 martie, de la ora 19.30, sărbătorind astfel Ziua Femeii cu cele mai frumoase cântece de dragoste, informează Mediafax.

Concertele lunii martie în Bucureşti:

1 martie

Smiley – Sala Palatului (20.00)

Dean Bowman & Friends – Clubul Ţăranului din Bucureşti (21.30)

Sasha, 2ManyDJs, Art Department şi Ali Nasser, la primul party The Mission din 2014 – Sala Polivalentă (22.00)

Daddy G, Waldeck şi Moonlight Breakfast – Arenele Romane (22.00)

Heion (Dansul şi avansul #7) – Club Colectiv

ROA – Clubul Molotov (22.00)

2 martie

Kitaro – Sala Palatului (19.00)

4 martie

Antarctica – Question Mark (21.00)

ZOB şi E.M.I.L – Club Underworld (21.00)

5 martie

Alejandro Vela (recital pian) – Sala Radio (19.00)

6 martie

Jan Bokszczanin (recital orgă) – Sala Radio (19.00)

Goran Bregovic şi Florin Salam – Sala Palatului (19.30)

Partizan – Underworld Club (21.00)

Vunk – Hard Rock Cafe (21.30)

7 martie

Orchestra Naţională Radio (dirijor Sascha Goetzel) – Sala Radio (19.00)

Ştefan Bănică Jr. – Circ & Variete Globus (19.30

Compact – Club Live (22.00)

8 martie

Ştefan Bănică Jr. – Circ & Variete Globus (19.30)

Luna Amară – Club Fabrica (21.00)

Silviu Pasca – Club Puzzle (22.00)

10 martie

Festivalul Internaţional de Percuţie – Sala Radio

11 martie

Festivalul Internaţional de Percuţie – Sala Radio

12 martie

Festivalul Internaţional de Percuţie – Sala Radio

13 martie

Direcţia 5 – Hard Rock Cafe (21.30)

Grimus – Colectiv (20.00)

Festivalul Internaţional de Percuţie – Sala Radio

14 martie

Viţa De Vie şi Litera 1 – Molotov Club (20.00)

Mihai Mărgineanu – Club Live (22.00)

Festivalul Internaţional de Percuţie – Sala Radio

Şuie Paparude – Atelierul de Producţie

15 martie

Festivalul Internaţional de Percuţie – Sala Radio

17 martie

Taxi -Sala Palatului (20.00)

19 martie

Corul Academic Radio – Sala Radio (19.00)

Richard Clayderman – Sala Palatului (20.00)

20 martie

Big Band Radio – Sala Radio (19.00)

Voltaj – Sala Polivalentă (19.30)

Paula Seling & Live Band – Hard Rock Cafe (21.00)

21 martie

Orchestra Naţională Radio (dirijor Tiberiu Soare, pian – Razvan Victor Dragnea) – Sala Radio (19.00)

Rob Kingsley – Hard Rock Cafe (22.00)

Cargo – Club Live (22.00)

Tothem (în deschidere An Theos şi Scarlet Moon) – Ageless Club (20.00)

22 martie

Camerata regală – Ateneul Român (19.00)

24 martie

Mireille Mathieu – Sala Palatului (19.00)

Metal All Stars – Pavilionul Central Romexpo (19.30)

25 martie

Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică (Pasărea Rock) – Sala Palatului (19.00)

Hiromi – Sala Radio (20.00)

Concertele

26 martie

Orchestra de Cameră Radio (dirijor Cristian Brâncuşi) – Sala Radio (19.00)

27 martie

Iris – Hard Rock Cafe (21.00)

28 martie

Orchestra Naţională Radio (dirijor Cristian Măcelaru, soprană Irina Iordăchescu) – Sala Radio (19.00)

29 martie

Horia Brenciu – Romexpo (19.00)

Foto: Concertele lunii martie în Bucureşti, Mireille Mathieu, Clayderman

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.