Concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată a lui Mihail Sebastian, „Insula”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-dramaturgie-pentru-piesa-neterminata-a-lui-mihail-sebastian-insula/

Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, din cadrul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, anunţă un concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată a lui Mihail Sebastian, „Insula”. (Textul poate fi descărcat în format pdf de pe www.tnb.ro. )

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2018

Cei interesaţi trebuie să propună o continuare a celor două acte scrise de autor.

Premiul pentru textul (finalul piesei) câştigător este în valoare de 2.000 de euro. De asemenea, el va deveni parte dintr-un spectacol montat în stagiunea 2018 – 2019, pe una dintre scenele Teatrului Naţional din Bucureşti.

Înregistrarea textelor se face în sistem de „motto”, figurând pe prima pagină a fiecărui text, acelaşi motto fiind înscris şi pe un plic separat, închis, în interiorul căruia sunt datele personale ale autorului. Se acceptă  piesele în format electronic (salvate pe un CD). CD-ul ce conţine piesa înscrisă în concurs va fi însoţit de un plic închis în care vor figura datele de identificare ale autorului.

Textele pot fi trimise la adresa: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, B-dul Nicolae Bălcescu, Nr.2, cod poştal 010051, sector 1, Bucureşti, până la data de 30 septembrie 2018, cu menţiunea „concurs de dramaturgie”.

Foto: Concurs de dramaturgie pentru piesa neterminată a lui Mihail Sebastian „Insula” – facebook

02
/02
/15

Joi, 5 februarie, ora 19.00, odată cu premiera spectacolului Parapanghelos (un cabaret după “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri) va avea loc și inaugurarea unui nou design al Sălii Lecoq, transformată acum în CAFÉ-TEATRU MASCA. 

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

Am trăit s-o vedem şi pe asta, ar spune melomanii urbei lui Marius Manole. Ieşenii care îşi plătesc la timp facturile la întreţinere pot câştiga premii oferite de către administratorul de imobile al Primăriei, respectiv Termo-Service, printre premii figurând şi două bilete la concertul lui Andre Rieu, din luna iunie, de la Bucureşti.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

01
/02
/15

Luni, 2 februarie, de la ora 20.30, la TVR 2, „Vocea Patriotului Naționale – Restituiri I.L. Caragiale” (premiera tv: 1992)  aduce din Arhiva de Aur a Televiziunii Române momente teatrale unice realizate după schițele: „Jertfe patriotice”, „Situațiunea”, „Tempora”, „Cum devine cineva revoluționar și om politic”, „Atmosferă încărcată” și „Diplomație”.

31
/01
/15

O zi întunecată de ianuarie, pe o stradă cu nume de compozitor francez. Un apartament într-un bloc de două etaje, o sufragerie cu sobă de teracotă verde; când scaunele și masa de plastic sunt date la o parte, se transformă într-un ministudio, în care Miriam Răducanu dansează din 1956.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.