Concurs de povești foarte scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-povesti-foarte-scurte/

Poţi spune o poveste bună în mai puţin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiţia românească a Festivalului internaţional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2021

Filmul foarte scurt e formatul unei generații, al unei epoci unde totul e pe repede înainte, unde schimbările – climatice, sociale, tehnologice – se află în centrul preocupărilor noastre. Este și un format preferat de artiștii emergenți, festivalul Très Court fiind o adevărată platformă de descoperire și lansare de noi talente cinematografice.
Această competiție dedicată scurt metrajelor românești este o oportunitate pentru voi, regizori și regizoare sau amatori talentați, de a vă prezenta creațiile în fața a mii de spectatori din România, la cea de-a 23a ediție a festivalului internațional Très Court, în 4 – 13 iunie 2021. Singura restricție: durata filmului să nu depășească 4 minute!
Pentru a te înscrie, trimite filmul tău prin transfer la adresa: [email protected] până în 25 aprilie 2021.
Ai șansa de a câștiga și unul dintre trofeele și premiile puse în joc: smartphone-uri oferite de Orange, sponsor principal al festivalului.

29
/07
/13

CRONICĂ DE FILM „Deturnarea”, regizat de danezul Tobias Lindholm, este cronica neromanţată şi anti-eroică a unui tensionat război psihologic între două lumi. Pretextul îl constituie capturarea unei nave daneze de către piraţi.

27
/07
/13

Peste 5.000 de filme documentare din întreaga lume, aflate în arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turişti, cercetători sau cinefili, în cadrul unui program estival. Un bilet costă șase lei, iar filmele pot fi văzute de luni până vineri între orele 9 și 15, la sediul Studioului Astra Film.

25
/07
/13

Căderea comunismului a însemnat şi desfiinţarea cenzurii oficiale şi intrarea într-o nouă estetică cinematografică. Dacă puţinii rebeli din filmul românesc al anilor `90 mai aveau de luptat cu trecutul şi prezentul, cei ai Noului Cinema sunt mai degrabă apărătorii unor cauze personale.

24
/07
/13

Cinematografia mondială a oferit în istoria sa numeroase portrete remarcabile de rebeli. Însă şi filmul românesc din timpul comunismului a avut propriii tineri nonconformişti, spirite libere şi periculoase pentru un întreg sistem.