Constantin Chiriac este invitat de onoare la Festivalul Şcolilor de Teatru de la Varşovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-chiriac-este-invitat-de-onoare-la-festivalul-scolilor-de-teatru-de-la-varsovia/

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca“ şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, va fi invitatul de onoare al ediţiei a şaptea a Festivalului Internaţional al Şcolilor de teatru ITSelF de la Varşovia.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca“ şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, va fi invitatul de onoare al ediţiei a şaptea a Festivalului Internaţional al Şcolilor de teatru ITSelF de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada 28 iunie – 2 iulie.

Scopurile principale ale Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru ITSelF sunt promovarea culturii teatrale şi a tinerelor talente scenice, schimbul de experienţă, apropierea culturilor prin întâlnirea artiştilor şi teoreticienilor.

Întâlniri și ateliere culturale

Alături de spectacolele şcolilor de teatru invitate, programul festivalului cuprinde numeroase evenimente conexe, prezentarea unor spectacole independente, întâlniri cu artişti cunoscuţi din teatru şi televiziune, ateliere de teatru destinate atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, notează Mediafax.

Potrivit site-ului Institutului Cultural Român, la ediţia de anul acesta, printre şcolile invitate se numără: Shanghai Theatre Academy, Yoram Loewenstein Acting School din Tel-Aviv, Accademia Teatrale di Roma Sofia Amendolea din Roma, Lithuanian Academy of Music and Theatre din Vilnius, Latvian Academy of Culture din Riga, Real Escuela Superior de Arte Dramatico RESAD din Madrid, Soore University din Teheran, Royal Conservatoire of Scotland din Glasgow, Farghaly for Performance Arts in Egypt, Saint-Petersburg State Theatre Arts Academy din Sankt Petersburg, Academy of Arts din Bańska Bistrica, Folkwang University of the Arts din Essen.

Reprezentantul Teatrului din Sibiu

România va fi reprezentată de Constantin Chiriac, în calitate de fondator al şcolii de teatru de la Sibiu şi, totodată, director al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

La invitaţia rectorului Academiei de Artă Teatrală, Andrzej Strzelecki, şi a directorului Festivalului, Cezary Morawski, Constantin Chiriac va participa la atelierele organizate în cadrul Festivalului, împărtăşind din experienţa acumulată şi promovând arta teatrală românească.

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru ITSelF este organizat o dată la doi ani de Academia de Teatru „Aleksander Zelwerowicz“ din Varşovia, cu sprijinul Primăriei Varşoviei şi Ministerului Culturii, sub înaltul patronaj al Preşedintelui Poloniei.’

Foto credit: Maria Ștefănescu

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.

29
/08
/23

Competiția Internațională de Lungmetraj a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF), dedicată filmelor cu o dimensiune experimentală care abordează într-o manieră inovatoare convențiile limbajului cinematografic, revine cu titluri semnate de cei mai apreciați cineaști emergenți ai momentului.

29
/08
/23

Spiritul generozității prin muzică se multiplică pe perioada Festivalului Internațional George Enescu printr-o mulțime de evenimente conexe organizate de parteneri de tradiție ai Artexim, în 12 orașe din toată țara dar și în locații din București. Pe lângă concerte și recitaluri, programele includ proiecții de film, expoziții și o inedită instalație artistică cu elemente de realitate augmentată.