Copiii sunt invitați în vacanța de vară la Art Safari Kinder
https://www.ziarulmetropolis.ro/copiii-sunt-invitati-in-vacanta-de-vara-la-art-safari-kinder/

Programul educaţional unde arta este explicată pe înţelesul copiilor, Art Safari Kinder, este deschis toată vara pentru copiii cu vârste între 4 şi 18 ani.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2023

Și cuprinde ateliere de desen, pictură, dar și pictură pe tricou inspirate de tema acestei ediții, dragostea, cursuri intensive de artă și tururi ghidate în expozițiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat pentru cei mici. Activitățile se desfășoară de joi până duminică, până pe 10 septembrie, la Palatul Dacia-România din strada Lipscani 18-20. Programul complet poate fi consultat aici.

Art Safari Kinder îi împrietenește pe copii cu arta și îi face să uite de telefoane și tablete. Micii artiști descoperă o lume minunată, plină de culoare, de forme interesante și deloc plictisitoare, în cadrul atelierelor de artă și tururilor ghidate. Temele sunt inspirate din expozițiile acestei ediții – de la portretele personajelor celebre din colecţia The National Portrait Gallery, Londra, până la artă românească semnată de Constantin Artachino sau Ion Alin Gheorghiu. Programul educațional Art Safari este susținut de Kinder.

Telefoanele și tabletele jos, pensulele și acuarelele sus

Inspirați de Constantin Artachino (1870-1954), maestru al portretului și peisajului, atras de lumea orientală și balcanică pe care a zugrăvit-o cu tușe de mătase, cei mici își vor dezvolta imaginația și vor realiza în tempera sau acuarelă variate portrete, naturi statice și peisaje, în cadrul atelierelor de pictură.

La atelierele de desen, micii artiști își exersează îndemânarea, răbdarea, motricitatea fină, atenția la detaliu și află informații interesante despre tehnici diferite de desen ȋn creion, cărbune sau pastel inspirați din operele marilor maeștri, precum Leonardo da Vinci sau Albrecht Dürer.

Pictura pe tricou solicită atenție sporită și îndemânare din partea copilului și îi oferă bucuria de a putea purta un obiect vestimentar personalizat chiar de el. Toate materialele necesare sunt incluse în prețul atelierului: tricouri disponibile în toate mărimile, culori, pensule, modele. De asemenea, atelierul „În luma lui Picasso” propune prin tehnici de desen și pictură realizarea unui portret ȋn stil cubist, inspirat din lucrările lui Picasso.

Copiii au posibilitatea de a face și cursuri intensive de pictură și desen la Art Safari Kinder School (opțiuni: 4 şedinţe, 5 ședințe, 10 ședințe). Cursurile intensive de pictură (4, 5 sau 10 ședințe) sunt dedicate marilor pictori români: Tonitza, Luchian și Grigorescu. În atelierul Tonitza, copiii vor picta în laviuri, iar în cadrul atelierului Luchian, micii artiști vor învăța să picteze flori. În atelierul dedicat lui Nicolae Grigorescu, vor picta peisaje. Toate materialele necesare sunt incluse în preț, iar operele realizate vor fi luate acasă.

Cursurile intensive de desen (4, 5 sau 10 ședințe) se concentrează în jurul marelui Brâncuși, care a reușit să surprindă în opera sa esența lucrurilor. Întrucât copiii sunt minunați în a surprinde esența pură, aceste ateliere îi vor învăța să deseneze în diverse tehnici, inspirați atât de opera marelui artist Constantin Brâncuși, cât şi a altor maeştri. Astfel, își vor dezvolta inteligența spațial-vizuală, motricitatea fină și spiritul creator.

„Art Safari Kinder ia o nouă formă vara aceasta și îi așteaptă pe copii cu noi surprize. Atelierele noastre încep cu un tur ghidat prin expozițiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat pentru ei, în care cei mici se pot bucura și de instalațiile luminoase și tablouri colorate. După ce descoperim secretele din spatele picturilor, ne întoarcem în sala de curs, unde avem liber la distracție și creativitate. Punem în aplicare tot ce am învățat despre culori, forme și texturi la atelierele de artă. Copiii lasă telefoanele deoparte și își petrec timpul într-un mediu relaxant. Cei mici sunt așteptați atât cu părinții, cât și cu școala. Orarul activităților este adaptat la programul părinților, astfel încât ei să poată vizita expozițiile cât timp cei mici se distrează pictând și desenând, la atelierele de artă, declară Maria Munteanu, coordonator programe educaționale Art Safari. 

Prețuri și program Art Safari Kinder

Prețul unui atelier individual este de 120 lei, iar durata este de 1 oră. Cursurile intensive de pictură/desen includ și  un tur ghidat în Art Safari, iar prețurile diferă în funcție de numărul de ședințe – 4 ședințe (440 lei),  5 ședințe (550 lei), 10 ședințe (1.000 de lei).

Orarul activităților este disponibil pe site-ul Art Safari aici. Pentru grupuri organizate, acesta poate fi personalizat în alte zile, la alte ore decât cele din program. Mai multe detalii: https://www.artsafari.ro/artsafari-kids-love-edition/.

Programul Art Safari Love Edition

Art Safari găzduiește în cadrul sezonului de vară 4 expoziții ample – premiera națională a expoziției „Love Stories” de la National Portrait Gallery, Londra, care prezintă portrete ale unor cupluri celebre, printre care Prințul Harry și Meghan Markle, John Lennon și Yoko Ono ori Victoria și David Beckham, o expoziție dedicată marelui maestru Constantin Artachino (1870-1954), realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, cu o scenografie semnată de Cosmin Florea, o expoziție dedicată unuia dintre cei mai importanți artiști postmoderni ai României, Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), cu text curatorial semnat de Andrei Pleșu, dar și o lume de basm vs o scenă SF cu zombie într-o expoziție de artă contemporană ce reunește doi artiști cu viziuni opuse, Ondine și Baraka, curator: Ruth Hibbard (Victoria and Albert Museum, Londra). În toamnă, Art Safari organizează o nouă expoziție de răsunet: „Bags: Inside Out” – o expoziție de genți iconice din colecția muzeului regal Victoria and Albert, Londra.

Program (până pe 10 septembrie 2023): joi-duminică – 12:00-21:00; Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă 22:00-1:00 (tururi ghidate și prosecco).

Biletele pot fi achiziționate pe https://www.artsafari.ro/editia-12/ sau direct de la intrare (Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București).

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.