Corul Armatei Roşii, încă o reprezentaţie, la cererea publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-armatei-rosii-inca-o-reprezentatie-la-cererea-publicului/

La sfârşitul lunii septembrie, cel mai renumit cor din lume, Corul Armatei Roşii, ajunge în Capitală pentru a cuceri publicul bucureştean. Artiştii au adăugat în agenda turneului internaţional cel de-al doilea spectacol la Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura pe 22 Septembrie, în aceeaşi locaţie – Sala Palatului.

Un articol de Petre Ivan|9 iulie 2015

Spectacolul anunţat iniţial pentru data de 23 septembrie la Sala Palatului, a fost primit cu succes de iubitorii de cultură, până la acest moment fiind epuizate peste 70 % din totalul biletelor disponibile.

Interesul publicului fata de acest spectacol grandios si cererile constante cu privire la disponibilitatea celor mai bune locuri i-a determinat pe organizatori sa inainteze managementului artistic invitatia de a sustine o a doua reprezentatie.

Astfel, pe 22 şi 23 septembrie, începând cu orele 20:00, Sala Palatului va fi învăluită de atomsfera basmului rusesc, redată  prin muzică şi dans de uimitorii artişti aflaţi sub bagheta dirijorului rus, Generalul Viktor Eliseev.

Cu un repertoriu variat, de cea mai bună calitate, un corp de balet ce va interpreta dansuri autentice perfect sincronizate şi zecile de costume viu colorate, Corul Armatei Roşii va demonstra încă odată că este un exponent de marcă al excelenţei în cultură.

Entuziasmaţi de întâlnirea cu publicul din România, membrii celebrului cor au transmis un mesaj video special:

Spectatorii interesaţi îşi pot procura biletele pentru cele două reprezentaţii de la casa de bilete a Sălii Palatului, din reţeauamagazinelor Diverta, a agenţiilor Eurolines şi TUI TRAVELCENTER, magazinele Inmedio, Oficiile Poştei Române, Librăria Eminescu, Unirea Shopping Center – parter şi online, prin bilete.ro, bilet.ro, biletoo.ro, myticket.ro, startickets.ro, vreaubilet.ro, ticketstore.ro şi ticketnet.ro.Corul Armatei

Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc, după cu urmează:

– VIP – 300 RON,

– cat.I – 200 RON,

– cat.II – 140 RON,

– cat.III – 90 RON,

– cat.IV – 65 RON

Despre Corul Armatei Rosii

Corul Armatei Rosii isi are sediul in inima Moscovei, in centrul istoric, langa Piata Rosie, la cateva sute de metri de Teatrul Balsoi si de turnurile Kremlinului.

Sub conducerea carismaticului dirijor Viktor Eliseev, Corul Armatei Rosii sustine peste 250 de spectacole pe an. Generalul Viktor Eliseev este dirijorul corului din 1974 si a sustinut show-uri in peste 50 de tari alaturi de Corul Armatei Rosii (care este marca inregistrata in 32 de tari).

Red Army Choir are dimensiunea unui adevarat ansamblu cu 350 de membri, printre care se numara solisti, dansatori, muzicieni, coregrafi si dirijori. In general, pentru spectacolele de peste hotare, Corul Armatei Rosii calatoreste cu o suta de artisti.

Foto: Corul Armatei Roşii – facebook

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.