CORUL DE COPII RADIO cântă în finala  Concursului „LET THE PEOPLES SING”
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-de-copii-radio-canta-in-finala-concursului-let-the-peoples-sing/

CORUL DE COPII RADIO, dirijat de VOICU POPESCU, s-a calificat alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume, în finala de la MUNCHEN a uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: LET THE PEOPLES SING.

Un articol de Liliana Matei|7 octombrie 2015

Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union). Participarea Corului de Copii Radio la competiţia internaţională este posibilă cu sprijinul sponsorilor: BRD – Groupe Société Générale, Eurolines România, Fundaţia Vodafone România, Carrefour România.

Duminică, 11 Octombrie 2015,  Corul de Copii Radio dirijat de VOICU POPESCU va evolua în finala de la München în cadrul categoriei „Coruri de copii şi tineret”,  într-un concert public în Studioul 1 al Radiodifuziunii Bavareze, eveniment difuzat live de postul BR-KLASSIK şi înscris în Stagiunea Euroradio 2015-2016. Pentru prima oară în istoria competiţiei, finala concursului va fi difuzată live video pe site-ul posturilor de radio ce fac parte din Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune. Aşadar, veţi putea fi alături de Corul de Copii Radio urmărind în direct video finala pe site-urile Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

În programul Corului de Copii Radio pentru finala competiţiei se regăsesc două piese: Salve Regina – Javier Busto şi Ofranda copiilor lumii – Sabin Păutza, moment îmbogăţit cu o regie de mişcare, concepută chiar de membrii ansamblului.

Cu o seară înaintea finalei, sâmbătă, pe 10 octombrie, Corul de Copii Radio este invitat în festivalul dedicat muzicii corale de la Munchen, de asemenea organizat de Radiodifuziunea Bavareză, în cadrul căruia vor evolua o parte dintre corurile ce intră în finala concursului în ziua următoare, Corul Radiodifuziunii Bavareze (Chor des Bayerischen Rundfunks) şi doi câştigători ai competiţiei din 2013 (organizate la Luxemburg): Voices In Time şi corul de copii Amics de la Unió. În cadrul festivalului, ansamblul Radio România va prezenta 4 titluri: Mihai Moldovan – Oşeneasca, Gabriel Fauré – Cantique, Dragoş Alexantrescu – Tatăl nostru şi Anton Zeman – Joc din Oaş.

În 2015, Corul de Copii Radio împlineşte 70 de ani de existenţă, moment deja marcat prin participarea în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, prin concertul aniversar “70 DE PRIMĂVERI” susţinut pe 25 aprilie 2015, la Sala Radio şi prin participarea la Festivalul “George Enescu” 2015.

În prezent, Corul de Copii Radio este condus de dirijorul Voicu Popescu. Începând din anul 2014, la pregătirea Corului de Copii Radio lucrează şi pianista Magdalena Faur, care acompaniază repetiţiile şi concertele ansamblului. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, au adus tinerilor artişti preţioase distincţii şi premii şi au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană, a titlului de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.

Organizată la interval de doi ani, competiţia LET THE PEOPLES SING a fost iniţiată în 1961 de către BBC (British Broadcasting Corporation – Londra) şi a fost la început derulată doar la nivel naţional, până în anul 1966 când a devenit o manifestare internaţională, competitorii fiind propuşi de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune.

Semifinala concursului s-a desfăşurat la München în datele de 22 şi 23 ianuarie 2015.  Dintre cele 19 ansambluri corale propuse de 13 organizaţii  afiliate  Uniunii Europene de Radio care au participat la această etapă, juriul internaţional a selectat – în urma audierii înregistrărilor radio –  9 ansambluri din Danemarca, România, Statele Unite ale Americii, Austria, Germania, Letonia, Suedia, Bulgaria şi Marea Britanie. Radiodifuziunea Bavareză din München, Germania (BR) organizează şi coordonează ediţia 2015 a acestei competiţii deschise corurilor de amatori.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu