Corul Madrigal – Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-madrigal-ambasador-al-libertatii-sperantei-si-pacii/

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincţia a fost acordată la Palatul Naţiunilor Unite – Geneva, la Summitul Global de Religie, Pace şi Securitate.

Un articol de |24 noiembrie 2016

„Este o mare onoare să primim această distincţie şi să fim consideraţi oficial Ambasadori ai Libertăţii, Speranţei şi Păcii.” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Premiul este un simbol important pentru activitatea noastră şi pentru tradiţia Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care a pus întotdeauna muzica în slujba valorilor multiculturale şi a păcii, desfiinţând graniţele de orice fel. În realitatea prezentului, în care conflictele dezbină chiar şi mari puteri ale lumii, un astfel de premiu este o dovadă că oamenii de pretutindeni îşi doresc să trăiască într-o lume în care muzica aduce pace”, a mai precizat Pantelimon.

Pe 24 noiembrie, corul dirijat de Anna Ungureanu, va concerta în prezenţa a peste 140 de miniştri şi ambasadori ai ONU, în marea sală a Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (World Intellectual Property Organization). Concertul este organizat de Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, prin Ambasadorul României la ONU, Excelenţa Sa, domnul Adrian Vieriţă, şi de Asociaţia Internaţională pentru Apărarea Libertăţii Religioase (International Association for the Defense of Regious Liberty), prin responsabilul său, domnul Liviu Olteanu.

Evenimentul se va desfăşura în onoarea liderilor mondiali de pace, a oamenilor politici, diplomaţilor şi figurilor emblematice din mediul academic, precum şi a ONG-urilor care sunt invitate să participe la summit.

Cu ocazia summit-ului, Asociaţia Internaţională pentru Apărarea Libertăţii Religioase a marcat sărbătorirea a 70 de ani de existenţă.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale.

Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de ţară”.

Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală. Astăzi, dirijorul corului este Anna Ungureanu.

Foto: Corul Madrigal – facebook.com/MadrigalOficial

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).