Corul Madrigal anunță reprogramarea primului concert din Stagiunea estivală pentru 21 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-madrigal-anunta-reprogramarea-primului-concert-din-stagiunea-estivala-pentru-21-iulie/

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, reprogramează spectacolul „Hora staccato” – Concert folcloric pentru marţi, 21 iulie, ora 21:00, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” (Parcul Naţional). Biletele achiziţionate anterior rămân valabile.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2020

Evenimentul „Hora staccato” – Concert folcloric îmbină sonoritatea inconfundabilă a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și frumoasele costume cu elemente populare autohtone cu folclorul autentic românesc, aduce pe scenă artiști invitați și creează un spectacol unic, plin de culoare și dinamism, atât sonor cât și ca mișcare scenică.

Hora staccato” – Concert folcloric deschide Stagiunea estivală în aer liber (5 concerte) și se desfășoară cu respectarea regulilor de organizare a evenimentelor cu public în noul Amfiteatru „Mihai Eminescu” din Str. Arhitect D. Hârjeu nr. 61 (zona Parcul Național din București – acces prin cele două străzi principale Strada Maior Coravu şi Bulevardul Basarabia).

Madrigal revine pe scenă în perioada 21 iulie – 16 august 2020 cu cinci concerte cu cinci repertorii diferite, după următorul program, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu”:

  • Marți, 21 iulie, ora 21.00 – „Hora Staccato” – Concert folcloric (reprogramat)
  • Duminică, 26 iulie, 21:00 – Concert „Madrigal cântă copiilor”
  • Duminică, 2 august, 21:00 – Concert „Muzica Renașterii”
  • Duminică, 9 august, 21:00 – Concert „Bijuterii corale”
  • Duminică, 16 august, 21:00 – Concert „Ave Maria”

„Stagiunea estivală Madrigal 2020” este organizată în colaborare cu Centrul Cultural „Mihai Eminescu” al sectorului 2, Opera Comică pentru Copii și Circul Metropolitan și se înscrie în seria de proiecte naționale ale Ministerului Culturii: SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce invită spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri.

Biletele mai pot fi achiziționate de pe platforma Bilete.ro (https://www.bilete.ro/stagiunea-estivala-madrigal/). Costul unui bilet la un concert este de 30 RON. Costul unui abonament pentru o persoană la toate cele cinci concerte din „Stagiunea estivală Madrigal 2020” este de 120 RON.

Parteneri media: AGERPRES, Bookhub, Bucuresti FM, GoodNews, National FM România, N24 PLUS, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista CARIERE, spotmedia.ro, Zile și Nopti.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. 

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

În 2020, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale. În luna ianuarie 2021, Corul Madrigal va evolua în cadrul renumitului Festival de la  Salzburg, în celebra sală Mozarteum, sub bagheta dirijorului Ion Marin

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.