Corul Madrigal – turneul de vară
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-madrigal-turneul-de-vara/

În perioada 8 iunie – 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

Un articol de Liliana Matei|9 iunie 2014

Ieri, pe 8 iunie, Catedrala Ortodoxă din Baia Mare a fost gazda primului concert din seria celor patru. Azi, 9 iunie, Corul Madrigal va concerta, la invitaţia Asociaţiei pentru Cultură, Spiritualitate şi Dezvoltare a Relaţiilor Transfrontaliere, începând cu ora 19, în Sala Teatrului de Stat Regina Maria din Oradea. Repertoriul va cuprinde piese din creația renascentistă, clasică și contemporană românească.

Sâmbătă, 14 iunie, Corul Madrigal concertează în deschiderea Festivalului Medieval de la Târgoviște. Recitalul care va începe la ora 22, va fi susținut între ruinele Curții Domnești unde se află renumitul Turn al Chindiei, repertoriul fiind compus în exclusivitate din muzică medievală europeană.

Turneul național se încheie la Iași, alături de corurile Cantus Mundi din mai multe regiuni ale țării, în cadrul Festivalului Național de Muzică Corală “Gavriil Musicescu”. Concertul celui mai prestigios cor de cameră românesc va fi susținut pe data de 2 iulie, în sala…

Concertele vor fi dirijate de Anna Ungureanu, discipol şi continuator al conceptului dirijoral creat de fondatorul Madrigalului, Maestrul Marin Constantin.

“Madrigalul nu intră în vacanță. Ne bucurăm să avem un program încărcat și pe parcursul verii. Dacă luna iunie este marcată de turneul național, în lunile iulie și august corul nostru își va desfășura turneul mondial în cadrul căruia vom reuși să ajungem la Riga, Vilnius și Beijing. Vă așteptăm cu drag să admirați bijuteriile muzicale pe care madrigaliștii vi le vor oferii vara aceasta!”, a declarat Anna Ungureanu, dirijor al Corului Național de Cameră Madrigal.

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent peste 4000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului imaterial UNESCO. În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu” (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate, Diploma și Trofeul UNESCO „50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal”.

Foto: Madrigal

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.