Cristian Bădiliţă, premiul “Acad. Constantin Erbiceanu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-badilita-premiul-acad-constantin-erbiceanu/

Vineri, 23 mai 2014, de la ora 18.00, la Biblioteca Naţională a României (B-dul Unirii nr. 22, spaţiul Symposium – Parter) va avea loc decernarea Premiului pentru contribuţii în domeniul istoriei – „Acad. Constantin Erbiceanu”.

Un articol de Elena Simion|22 mai 2014

Premiul este acordat de Fundaţia Culturală Erbiceanu, în memoria academicianului Constantin Erbiceanu (1838-1913), domnului Cristian Bădiliţă, teolog cu importante contribuţii în studierea creştinismului timpuriu, în special pentru traducerile comentate din Noul Testament.

cristianCu acest prilej, domnul Cristian Bădiliţă va susţine conferinţa Pasaje disputate din Noul Testament. Biografia lui Cristian Bădiliţă -http://www.cristianbadilita.ro/index.php?page=bibliografie

Conferinţa va fi precedată de un portret al laureatului, creionat de P.S. Virgil Bercea, Episcopul Unit de Oradea Mare şi de P.S. Mihai Frăţilă, Auxiliar al Arhiepiscopului Major al Bisericii Române Unite şi Greco-Catolice, Vicar General al Bucureștilor, precum şi de laudatio, susţinută de domnul Constantin Laurenţiu Erbiceanu, Preşedinte Fondator al Fundaţiei Erbiceanu şi strănepot al marelui academician.

Înfiinţată în anul 2008 (Preşedinte de Onoare – Neagu Djuvara, Preşedinte Fondator – Constantin Laurenţiu Erbiceanu), cu scopul de a edita/reedita documente din Arhiva Erbiceanu şi lucrări publicate, de-a lungul timpului, de şi despre membrii familiei Erbiceanu.

De asemenea, Fundaţia gestionează şi îmbogăţeşte Biblioteca Erbiceanu, ce conţine circa 8.000 de volume, printre care multe rarităţi, purtând dedicaţii ilustre. Fundaţia Culturală Erbiceanu (www.fundatia-erbiceanu.ro) a organizat, în cei peste 5 ani de existenţă, numeroase dezbateri ştiinţifice, mese rotunde şi conferinţe, saloane culturale, serate şi audiţii muzicale.

Aceasta acordă periodic o serie de premii dedicate memoriei membrilor iluştri ai familiei Erbiceanu: Muzică – Premiul Constanţa Erbiceanu (1874-1961); Istorie – Premiul Acad. Constantin Erbiceanu (1838-1913); Construcţii – Premiul ing. Laurenţiu Erbiceanu (1876-1936); Valori europene – Premiul Dinu Erbiceanu (1913-1998); Drept – Premiul Vespasian Erbiceanu (1863-1943); Etica în viaţa politică – Premiul Ion Flueraş (1882-1953).

La începutul anilor 2000, domnul Constantin Laurenţiu Erbiceanu a făcut Bibliotecii Naţionale a României o importantă donaţie de carte franceză.

Foto: Cristian Bădiliţă – wikipedia, Armanda Filipine



30
/05
/22

UNATC PRESS, editura Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), participă în perioada 1-5 iunie 2022 pentru prima dată la Salonul Internațional de Carte Bookfest. Prezența UNATC PRESS de-a lungul celor cinci zile la cunoscutul eveniment dedicat cărții și autorilor de la Romexpo este un exercițiu de conectare la lumea publishingului de carte autohton, dar mai ales o excelentă ocazie de a se adresa în mod nemijlocit cititorilor.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.