Cristian Mungiu, finanţare de 1.910.000 lei. Lista proiectelor finanţate de CNC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-mungiu-finantare-de-1-910-000-lei-lista-proiectelor-finantate-de-cnc/

Cineastul Cristian Mungiu a obţinut cea mai mare finanţare, de 1.910.000 lei, la cea mai recentă ediţie a concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru titlul „Fotografii de familie”.

Un articol de Petre Ivan|10 martie 2015

Cristian Mungiu, finanţare de 1.910.000 lei de la CNC / Pe locul al doilea în topul finanţărilor la sesiunea a II-a de concurs a CNC pe 2014 s-a clasat proiectul cinematografic „Povestea iubirii”, de Radu Mihăileanu, (producător Libra Film Productions), cu un scenariu de Radu Mihăileanu şi Marcia Romano, care a primit suma de 1.300.000 de lei.

Locul al treilea i-a revenit lui Florin Şerban, cu proiectul „America”, acesta primind de la CNC suma de 1.200.000 de lei. Proiectul „America” este produs de Early Bird, iar scenariul este semnat de cineast.

Proiectul „Never Let It Go”, al lui Paul Negoescu, produs de Actoriedefilm.ro, a primit suma de 1.000.000 de lei, în timp ce „Pororoca”, de Constantin Popescu, un proiect produs de Scharf Advertising, a câştigat suma de 950.000 de lei.

La secţiunea dedicată lungmetrajelor de debut, proiectul cinematografic „Firesc” (4 Proof Film), al lui Hadrian Marcu, a primit suma de 997.000 de lei, iar, pe locul al doilea, s-a clasat coproducţia „Soldaţii”, un film de Ivana Mladenovic, care a primit suma de 860.000 de lei. Filmul este produs de Hi Film Productions.

La secţiunea dedicată scurtmetrajelor, proiectul „Sânge din sângele meu”, de Adrian Silişteanu, produs de 4 Proof Film, a obţinut suma de 116.000 de lei, „Cometa”, de George Chiper-Lillemark, un proiect produs de De Film Production, a primit suma de 110.000 de lei, iar „Ceaţa”, a lui Adrian Voicu, un proiect produs de Axel Film Echipamente, a obţinut 105.000 lei.

În categoria dedicată documentarelor, „În căutarea tatălui pierdut” (Libra Film Productions), de Ionuţ Teianu, a primit suma

Călin Peter Netzer, cea mai mare finanţare la prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice CNC pe 2014

Călin Peter Netzer, cea mai mare finanţare la prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice CNC pe 2014

de 790.800 de lei, „Distanţa dintre mine şi mine” (Hi Film Productions), de Mona Nicoară, a primit 350.000 de lei, iar „Comoara naivă” (Gheorghiţă SRL), de Moscu Copel, a primit 179.200 de lei.

În ceea ce priveşte categoria proiectelor de animaţie, la această ediţie a concursului CNC nu a fost alocată nicio sumă.

Totalul fondului alocat pentru sesiunea a II-a a concursului de selecţie a proiectelor cinematografice din 2014 a fost de 12.000.000 de lei, conform unei hotărâri a Consiliului de Administraţie al CNC din data de 7 noiembrie 2014.

Cineastul Călin Peter Netzer a obţinut cea mai mare finanţare, de 1.590.000 de lei, la prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice pe 2014 organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru titlul „Ana, mon amour”.

În urma unei contestaţii depuse de Călin Netzer, Ministerul Culturii (MC) a dispus suplimentarea acestei sume cu 1.380.000 de lei, potrivit cuantumului prevăzut de lege.

Foto: Cristian Mungiu, Hadrian Marcu, Călin Peter Netzer  – cinemagia

02
/06
/22

Lungmetrajele „Light Sleeper”, cu Willem Dafoe și Susan Sarandon în distribuție, și „Dom Hemingway”, cu Jude Law și Mădălina Ghenea, vor avea premiera la Warner TV în primul weekend din luna iunie. „Viața de noapte/ Light Sleeper”, scris și regizat de Paul Schrader, scenarist al unor filme ca „Taxi Driver” și „American Gigolo”, a avut premiera în competiția Berlinalei din 1992.

02
/06
/22

Filmul documentar Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va fi prezentat, începând cu 6 iunie, în cadrul programului FilMARe a Muzeului de Artă Recentă din București (MARe). Delta Bucureștiului este al doilea documentar de lungmetraj al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru Marussia (2013). Povestea este spusă prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, filmul urmând să aibă premiera în cinematografe în toamna acestui an.

31
/05
/22

Vara începe cu o veste bună – sau, mai degrabă, două! Centrul Ceh vă invită din nou la proiecții de film pe strada Ion Ghica 11. Documentary Mondays și Fiction Tuesdays reîncep pe 6 și 7 iunie, după ce timp de 2 ani s-au desfășurat în format online. Iubitorii de filme cehe și de documentare pot vizita din nou unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din București, unde sunt așteptați cu bere cehă și o atmosferă prietenoasă.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.