Cu cărţile deschise: Matineu dedicat Zilei Internaționale a Copilului
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-cartile-deschise-matineu-dedicat-zilei-internationale-a-copilului/

În preajma Zilei Internaţionale a Copilului, Teatrul Evreiesc de Stat prezinta un nou spectacol-lectură din seria evenimentelor „Cu cărţile deschise”, un matineu dedicat, de această dată, celor mici. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 12.00, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu, nr. 4).

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2016

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate o selecție de texte din literatura pentru copii a autorilor de limbă idiș, fragmente din opera clasicilor Șalom Alehem, I.L. Peretz, I. Bashevis-Singer, Ițic Manger, Iacob Groper și Eliezer Steinbarg, ilustrate de un montaj vizual din creația lui Marc Chagall.Matineu

Dincolo de poveste, de fantezia narațiunii, textele în proză și fragmentele poetice din operele autorilor menționați se adresează, în egală măsură, și celor mari, acelora dintre noi care nu au uitat niciodată să fie copii și care vor putea descoperi sensuri profunde în joaca noastră cu imaginea și cuvântul.

Spectacolul-lectură, după un concept și o selecție de texte și material vizual realizate de Dr. Camelia Crăciun, îi va avea ca protagoniști pe actorii Teatrului Evreiesc de Stat: Maia Morgenstern, Cristina Cîrcei, Cabiria Morgenstern, Natalie Ester și Tudor Istodor.

Intrarea va fi liberă, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.313.736

Foto: Matineu dedicat Zilei Internaționale a Copilului, Maia Morgenstern

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.