Cu cărțile deschise – spectacol eveniment în cadrul proiectului “Noaptea bibliotecilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-cartile-deschise-spectacol-eveniment-in-cadrul-proiectului-noaptea-bibliotecilor/

Prima întâlnire din seria Cu cărţile deschise din această stagiune a Teatrului Evreiesc de Stat va avea loc într-un cadru special, cel al Bibliotecii Metropolitane în contextul mai larg al evenimentului “Noaptea Bibliotecilor”.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2016

În lectura actorilor Teatrului Evreiesc de Stat și cu viziunea regizorului Eugen Gyemant, piesa Varșovia: Ghid turistic este o comedie dulce-amară ce amintește de filmele pasionale ale lui Almodovar, despre relația de ură și iubire dintre noi și trecutul nostru, dintre noi și părinții noștri.

O călătorie de afaceri într-un oraș rămas parcă în alte vremuri se transformă într-un uragan emoțional, care scoate la suprafață toate Cu cărțile deschise reproșurile și adevărurile pe care o mamă și un fiu au să și le spună și pe care le-au adunat în cincizeci de ani – un cocktail de nostalgie și pasiune dezlănțuită, din care nu putem ieși decât transformați și, poate, puțin purificați (Eugen Gyemant).

Cunoscut dramaturg israelian, Hillel Mittelpunkt s-a născut în Israel în 1949. După studii de teatru la Universitatea din Tel Aviv, Mittelpunkt se dedică unei cariere dramaturgice de succes, activând ca writer-in-residence la Teatrul din Beersheba, ulterior lucrând pentru Teatrul Municipal din Haifa. Printre cele mai importante piese ale sale: Driver-Painter, Gorodish sau The House Mother.

Spectacolul-lectură, după un concept de Lect. Dr. Camelia Crăciun, prezintă fragmente din piesa Varșovia: Ghid turistic, în traducerea Sondrei Silverston și în regia lui Eugen Gyemant. Din distribuţie vor face parte: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudi Rosenfeld și Viorica Bantaș.

Iubitorii teatrului sunt invitati la o întâlnire cu teatrul lui Hillel Mittelpunkt, dar și cu alte proiecte în lucru, în 24 septembrie 2016, la Biblioteca Metropolitană (Str. Tache Ionescu, nr. 4), începând cu orele 23.30.

Intrarea va fi liberă, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.313.736.

Foto: Cu cărțile deschise,  “Noaptea bibliotecilor” – facebook

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.