Cum a fost la Gala HOP 2019?
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-a-fost-la-gala-hop-2019/

Sinteză a Galei HOP 2019, documentarul realizat de Sever Andrei Bârzan surprinde atmosfera creată în jurul conceptului de „actor în stare de dans” propus de Gigi Căciuleanu participanţilor la a 22-a ediţie.

Un articol de Liliana Matei|10 iulie 2020

De câteva ediții încoace, Societatea Română de Televiziune, partener al UNITER, realizează un documentar despre Gala Tânărului Actor HOP.

Despre tineri actori talentați dornici să descifreze tainele alchimiei dansactorului, despre viziunile poetice ale artei teatrale, despre legăturile stranii dintre Artele Marțiale și dans propuse de actorul și regizorul Ioan Ardelean în cadrul workshopului Suzuki și Viewpoints, despre Nocturnele HOP și discuțiile pe marginea granițelor fragile dintre teatru și dans. Despre arta de a face spectacol din orice, despre prospețimea, naturalețea și umorul din spatele mișcării vorbite. Despre emoțiile concursului, despre bucuria oferirii și primirii premiilor, despre tot ce înseamnă un eveniment teatral autentic.

Toată această complexă rețea de imagini, gânduri, priviri, cuvinte și gesturi o puteți urmări într-un documentar, difuzat în premieră, duminică 12 iulie, ora 17.00, pe canalul TVR3.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.