Curtea Veche Publishing anunță topul vânzărilor pentru anul 2022. Gabor Maté, Alex și Cristina Donovici, Gary Chapman sau Robert T. Kiyosak printre autori
https://www.ziarulmetropolis.ro/curtea-veche-publishing-anunta-topul-vanzarilor-pentru-anul-2022-gabor-mate-alex-si-cristina-donovici-gary-chapman-sau-robert-t-kiyosak-printre-autori/

Pentru Curtea Veche Publishing, 2022 a însemnat mai mult decât o reîntoarcere la lectură. Într-un context social amplu şi într-o perioadă economică a marilor schimbări, editura a oferit cititorilor titluri curatoriate şi extrem de relevante, adevărate ajutoare pentru dezvoltarea personală sau educaţia financiară.

Un articol de Petre Ivan|22 decembrie 2022

Nici iubitorii de beletristică sau micii cititori nu au fost uitați, dar nici pasionații de istorie sau cei interesați de cele mai profunde și documentate analize cu privire la conflictele politice ale anului. De la noutăți cu ecou puternic pe piața de carte, la volume din seriile iubite de copii sau ediții de colecție ale bestseller-urilor, Curtea Veche Publishing a venit în întâmpinarea tuturor categoriilor de cititori.

Cartea anului la Curtea Veche Publishing rămâne pentru cel de-al doilea an consecutiv volumul renumitului medic Gabor Maté, „Când corpul spune nu”, al cărei prim tiraj a reușit performanța de a se epuiza încă din perioada de precomandă, înainte ca volumul să iasă din tipar. În anul 2022, Curtea Veche Publishing a oferit publicului și o ediție de colecție. Lansarea a avut loc în prezența autorului și s-a bucurat de o audiență impresionantă.

De vânzări record s-au bucurat și volumele „Țup și Influențerii Binelui” și „Învățătorii de Grijă. Rocky” ale unuia dintre cei mai iubiți scriitori de literatură pentru copii, Alex Donovici: peste 1.000 de exemplare din volumul 6 al seriei Țup au plecat către cei mici în prima zi în care acestea au fost disponibile pe site-ul editurii. În total peste 2 mii de exemplare din cele 2 titluri au fost cumpărate doar în scurta perioadă de precomandă.

Iubitorii de istorie, dar și toți cititorii ce doresc să știe mai multe despre momentul istoric pe care îl trăim s-au bucurat de întâlnirea cu fostul ambasador al Germaniei la Moscova, domnul Rüdiger von Fritsch, care a prezentat către o audiență formată din oficialități, studenți și public larg, noul său volum, „Un punct de cotitură”. Cartea este o analiză profundă a motivațiilor și obstacolelor unei conduceri autocrate, precum și urmările regionale și globale pe care le va avea războiul președintelui rus, Vladimir Putin. Volumul s-a bucurat de o prefață argumentată de Excelența Sa, domnul Emil Hurezeanu.

Proiectele anului 2023

Pentru 2022, Curtea Veche Publishing are în pregătire multe titluri care vor trezi cu siguranță interestul cititorilor, printre care un nou volum al lui Gabor Maté, ce problematizează relația părinți-copii, dar și titluri ale autorilor câștigători ai premiului Pulitzer sau romane bestseller New York Times.

Top 10 noutăți
1. Creierul fericit, Loretta Graziano Breuning
2. Învățătorii de grijă. Salvatorii, Alex Donovici
3. Volodimir Zelenski. În mintea unui erou, Stéphane Siohan
4. Cum se fac banii, Ramit Sethi
5. Norișorul roz merge la grădiniță, Cristina Donovici
6. Ghidul unei familii durabile, Gary Chapman, Shannon Warden
7. Credeam că problema e doar la mine, Brené Brown.
8. Cum să-i citești pe oameni, James W. Williams
9. Lume frumoasa, unde esti, Sally Rooney
10. Evoluția sinelui. O psihologie a noului mileniu, Mihály Csíkszentmihályi

Top 10 general
1. Când corpul spune nu (soft cover), Gabor Maté
2. Tată bogat, tată sărac (soft cover), Robert T. Kiyosak
3. Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman
4. Puterea prezentului, Eckhart Tolle
5. Inteligența emoțională, Daniel Goleman
6. Secretele succesului, Dale Carnegie
7. Antrenează-ți creierul, Joe Dispenza
8. Atitudinea este totul, Jeff Keller
9. Îmblânzirea anxietății, Judson Brewer
10. Dragă, unde-s banii?, Adrian Asoltanie

Top 10 autori români
1. Alex Donovici
2. Cristina Donovici
3. Radu F. Constantinescu
4. Adrian Asoltanie
5. Geanina Staicu-Avram
6. Gáspár György
7. Dr. Mihaela Bilic
8. Adrian Cioroianu
9. Irina Forgaciu
10. Răzvan Exarhu

Top 10 autori străini
1. Gabor Maté
2. Robert T. Kiyosaki
3. Gary Chapman
4. Eckhart Tolle
5. Daniel Goleman
6. Dale Carnegie
7. Joe Dispenza
8. Harriet Muncaster
9. Napoleon Hill
10. Brian Tracy

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?