Dacă e luni, e teatru TV: „Cafeneaua” cu Dana Dogaru, Emilia Popescu şi Horațiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/daca-e-luni-e-teatru-tv-cafeneaua-cu-dana-dogaru-emilia-popescu-si-horatiu-malaele/

În această seară, de la ora 20.10, iubitorii teatrului pot vedea, la TVR 2, spectacolul „Cafeneaua”, în regia lui Horaţiu Mălăele, cu Dana Dogaru, Emilia Popescu şi Horaţiu Mălăele. Prilej pentru a le ura, încă o dată, la mulţi ani actoriilor Dana Dogaru (63) şi Horaţiu Mălăele (64), născuţi într-o zi de 1 august.

Un articol de Petre Ivan|1 august 2016

Spectacolul „Cafeneaua”, adaptare a piesei „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark, a avut premiera la Teatrul Bulandra în ianuarie 1997.

M-am apropiat temător de textul acesta. Ca într-o imensă oglindă, fereastra morţii, cum o numeşte Borges, mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc, răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglindă vie şi spăimântătoare a trecerii noastre pământene. Rezistenţa spectacolului pe piaţa teatrală reprezintă pentru mine adevarul celor sus amintite şi al unei emoţii comune. – Horațiu Mălăele

„Cu timpul, această bijuterie fină, căci aşa văd eu acest spectacol s-a transformat într-o experienţă de viaţă. « Cafeneaua » s-a « maturizat » odată cu noi, a căpătat dramatism, umorul a devenit mai amar, pe alocuri şi legătura noastră, o căsnicie reuşită. O căsnicie unde fiecare are grijă de celălalt, în care transpare dragostea pe care o avem unul pentru celălalt. Am jucat multe alte roluri, între timp, viaţa şi-a văzut de drum, am pierdut, am câştigat, dar reîntoarcerea la « Cafeneaua » este drumul catre Casă.” – Emilia Popescu

«Cafeneaua» a însemnat pentru mine bucuria întâlnirii cu doi actori remarcabili care de-a lungul celor şaptesprezece ani mi-au devenit mai mult decât prieteni. Practic am devenit un soi de familie. Horaţiu, un actor cu geniu comic s-a dovedit a fi un regizor extrem de coerent, sever, talentat. Datorită lui spectacolul a crescut, nu a îmbătranit odată cu noi. Publicul vede şi revede spectacolul, plânge şi râde cu noi, ne răsplateşte cu aplauze greu de definit. Ce ne-am mai putea dori. – Dana Dogaru

„Cafeneaua” – INFO

Adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark

„Cafeneaua” .Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele. Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

„Cafeneaua” – Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele

Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Montaj: Andrei Selejan

Decor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky

Costume: Nina Brumuşilă

Producător: Diana Dumitru

Casa de Producţie TVR – Preluare 2013

Program de difuzare:

TVR 2 – luni, 1 august, ora 20.10

TVR HD – marți, 2 august, ora 13.00

TVR Moldova – sâmbătă, 6 august, ora 17.00

TVR 3 – duminică, 7 august, ora 8.00

TVRI – duminică, 7 august, ora 18.20

online pe TVR+

Foto: Cafeneaua – tvr.ro

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.