Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-chisu-a-inceput-filmarile-la-cel-de-al-cincilea-lungmetraj-al-sau-bucuresti-nonstop/

Regizorul Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“, care are în distribuţie actori precum Ion Besoiu, Toma Cuzin, Dorina Lazăr şi Adrian Titieni.

Un articol de Andrada Văsii|20 iunie 2013

Regizorul Dan Chişu a început filmările la cel de-al cincilea lungmetraj al său, „Bucureşti NonStop“, care are în distribuţie actori precum Ion Besoiu, Toma Cuzin, Dorina Lazăr şi Adrian Titieni.

„Bucureşti Non-Stop“ este un lungmetraj care ilustrează povestea unui cartier din Bucureşti. Mai exact, filmul prezintă o noapte într-un magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru poveşti diferite, legate între ele de un personaj-cheie, Achim, cunoscut ca „băiatul de la non-stop“, interpretat de Gheorghe Ifrim, notează Mediafax.

Din distribuţie fac parte actori precum Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Toma Cuzin, Tudor Smoleanu, Olimpia Melinte, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Maria Obretin, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Lili Sandu şi Dan Bordeianu.

Patru povești, un singur film

Ieşite din comun, toate cele patru poveşti nu fac decât să radiografieze un microclimat din Bucureşti. Este un film despre dragoste, generozitate, ură, gelozie, util şi inutil, viaţă, moarte, cu fapte bune şi rele, fără finalitate, dar şi cu umor şi cu tandreţe, având ca punct culminant ridicolul unor întâmplări şi situaţii penibile dintr-o singură noapte.

Filmările pentru „Bucureşti NonStop“ au început luni şi se vor încheia pe 9 iulie.

Director de imagine este Liviu Pojoni Junior, sunetul este semnat de Cristian Tarnoveţchi, scenografia de Alina Penţac, costumele sunt realizate de Luminiţa Mihai, makeup-ul de Ana Andrei. Regia şi scenariul sunt semnate de Dan Chişu.

Foto credit: Dan Chișu (Facebook)

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

01
/04
/21

Cineclubul One World Romania își propune în 2021 să recupereze și să analizeze evoluția filmului documentar românesc din perioada interbelică și din cea comunistă. Primele două sesiuni sunt dedicate filmografiei cineastului Paul Călinescu. 12 dintre documentarele lui, realizate în perioada 1934-1948, sunt disponibile gratuit până la 25 aprilie.

24
/03
/21

OPINIE Atunci când un succes internaţional aduce câte un film românesc în atenţia unui public mai larg decât grupul cinefililor fideli, mulţi simt o nevoie irepresibilă de a comenta. Asta nu ar fi o problemă, dacă discursul nu ar cădea în miştocăreală, rostită pe un ton superior: „Vă spun eu cum stă treaba cu cinematografia română!”.

23
/03
/21

CRONICĂ DE FILM „Soul” (2020), noua animaţie a lui Pete Docter şi a Studioului Pixar, debordează de fantezie şi reia ambiţia din „Inside Out” (2015) de a crea imagini şi personaje animate accesibile pentru a reprezenta concepte abstracte.

17
/03
/21

OPINIE Ştim că cinematografia din România, în afară de succese, are propriile probleme, deloc puţine. Însă merită să privim puţin şi la ce se întâmplă peste Prut, în Republica Moldova, unde se încearcă de câţiva ani să se creeze condiţiile pentru dezvoltarea unei cinematografii.