Dans la Odeon – Tineri coregrafi
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-la-odeon-tineri-coregrafi/

Dans la Odeon – Tineri coregrafi Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio Hail Love Un spectacol de Galea Bobeicu Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile […]

Un articol de |6 noiembrie 2012

Dans la Odeon – Tineri coregrafi

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului

DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu


Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio

Hail Love

Un spectacol de Galea Bobeicu
Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile Marius Revnic, Lorand Erano Petruska, Marian Olteanu, Vlad Benescu
Colaj muzical: Alexandru Suciu
Scenografie şi costume: Andrada Chiriac

Durata: 55 min

hail love2

Hail Love

Iubirea este direct legată de intimitatea umană profundă. Iubirile nu se repetă, orice iubire e un caz particular, unic, absolut şi ireductibil. Câţi indivizi umani, tot atâtea iubiri. Povestea a trei oameni care sunt înconjuraţi de teroarea războiului însă iubesc şi se luptă pentru iubire. Iubirea pentru ei se transformă în propriul război interior, iubirea stă în calea morţii lor şi iubirea le dă viaţă.

Galea Bobeicu

GALEA BOBEICU este coregrafă şi dansatoare.

În 2005 a absolvit Colegiul de coregrafie din Chişinău. A dansat 5 ani în Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc.

În 2009 a absolvit UNATC, Secţia Coregrafie, iar în 2012 Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic la clasa profesorului Sergiu Anghel. Colaborează ca interpretă cu Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Mic şi ArCuB.

În 2012 a primit Premiul pentru cea mai bună coregrafie în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC şi Premiul organizatorilor în cadrul Festivalului Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, ediţia a doua pentru spectacolul Hail Love.

A realizat coregrafia spectacolelor: Abis, spectacol de licenţă UNATC (2009), Vizita bătrânei doamne la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Alexander Morfov (2011), Frumoasa călătorie a urşilor panda la unteatru, regia Cătălina Buzoianu (2010), Blazonul la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2011), Hail Love disertaţie coregrafie UNATC (2012), Stele rătăcitoare, la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2012).


Dar cu Pianistul cine Dansează?


Un spectacol de Tünde Baczó
Cu: Tünde Baczó, Alin State, Tibor Cári
Muzica: Tibor Cári
Scenografia: Vladimir Turturică
Light design: Constantin Nae Tănase

Durata: 55 min

 dar cu pianistul2

Dar cu Pianistul cine Dansează?

Un spectacol despre iubire, despre căutarea fericirii, despre dorinţa de a fi iubit şi înţeles, despre pericolul lipsei de comunicare. De fapt, e o anatomie a iubirii. Un dialog între 3 oameni: dansator, actor şi pianist.

Tünde Baczó

TÜNDE BACZÓ este coregrafă, regizor de teatru-dans şi dansatoare.

A absolvit UNATC Secţia Coregrafie în 2008, iar în 2010 a obţinut Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic.

În perioada 2010-2011 a fost profesor de coregrafie în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, Facultatea de Arte.

Din 2012 este coregraf la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara.

Dintre spectacolele la care a participat în calitate de interpret sau coregraf menţionăm: Jucăriile Vesele la Teatrul Naţional Timişoara, regia Mirela Puia, Peer Gynt la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, regia Horvath Csaba, Kantarzsini Bolhapiac la Teatrul Figura Studio Gheorgheni, regia Beres Laszlo, Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar Oradea, Zvăpăiata la Teatrul Metropolis Bucureşti, regia Elena Morar, Caligula la Teatrul Municipal Baia Mare, regia Victor Ioan Frunză, Viaţa mea sexuală la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Sorin Militaru, Pasărea Albastră, regia Victor Ioan Frunză.

A participat la numeroase workshop-uri în ţară şi străinătate.

A fost nominalizată pentru cea mai bună coregrafie cu spectacolul Caligula în regia lui Victor Ioan Frunză, la Festivalul de Teatru Atelier, Baia Mare, 2008.

A obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol de coregrafie (…Before  The End After…) la Gala Absolvenţilor, UNATC, 2008.

 

preţul biletelor: 21,20 lei, 12,72 lei

Producţii UNATC

 

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.