Dans zi de zi: UnShame Dance
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-zi-de-zi-unshame-dance/

Irina Marinescu de la asociaţia Developing Art a iniţiat UnShame Dance, un proiect care aduce împreună opt coregrafe şi trei muzicieni cu care explorează diferite tehnici şi abordări ale dansului contemporan, pentru cei care vor să danseze şi nu au făcut-o niciodată.

Un articol de |15 septembrie 2021

Irina Marinescu pornește acest demers de la „cum te simți”, de la personalitatea corpului fiecărui om, de la conștientizarea spațiului și ritmului interior. UnShame Dance este despre cum să-ți creezi dansul propriu și personal.

UnShame Dance înseamnă un mod de a-ți cunoaște corpul prin mișcare și creație. Din septembrie până în octombrie, Irina Marinescu și coregrafele din proiect se întâlnesc să danseze fără sfială în spațiile publice și private ale orașului, dar și online, pentru publicul care nu poate să participe fizic.

Sunt trei evenimente cu muzică live, unde au loc și atelierele matinale de dans și mișcare denumite Body Breakfast, susținute de artiști ale căror stiluri variază de la beatboxing la muzică electronică, la muzica plantelor: Denis Bolborea, Alexandros Raptis și Lala Mișosniky, și nouă ateliere de dans contemporan care oferă perspective și tehnici diferite, susținute de coregrafe din București: Irina Marinescu, Alina Ușurelu, Andreea Novac Simona Deaconescu, Mariana Gavriciuc, Cristina Lilienfeld, Ioana Marchidan, Alexandra Mihaela Dancs și Carmen Coțofană.

Pe final de toamn,ă UnShame Dance lansează primul tutorial de anatomie funcțională în limba română, despre anatomie și cum să o folosim în mișcare.

Programul evenimentelor:

19 septembrie ||| Prima zi

Parcul Drumul Taberei și Linotip (Centru Independent Coregrafic, str. Strada Ion Brezoianu, 23-25, Palatul Universul, corp C, Etaj 1)

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Denis Bolborea & încălzire cu Irina Marinescu, Parcul Drumul Taberei

Accesul este liber

12:30 – 14:00 – Atelier dans contemporan cu Ioana Marchidan la Linotip – Centru Independent Coregrafic

15:00 – 16:30 – Atelier dans contemporan cu Andreea Novac la Linotip – Centru Independent Coregrafic

17:00 – 18:30 – Atelier dans contemporan cu Irina Marinescu  la Linotip – Centru Independent Coregrafic

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

25 septembrie ||| A doua zi

Parcul Carol

11:00 – Body Breakfast cu muzică live Alexandros Raptis și încălzire cu Irina Marinescu în Parcul Carol

Accesul este liber

12:30 – 14:30 – Atelier body & voice release cu Alina Ușurelu

15:00 – 17:00 – Atelier dans contemporan cu Cristina Lilienfeld

17:30 – 19:30  – Atelier dans contemporan cu Carmen Coțofană

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

9 octombrie ||| ||| A treia zi

Ponton Lacul Floreasca

11.00 – Body Breakfast cu muzică live Lala Mișosniky și încălzire cu Irina Marinescu @ Ponton Lacul Floreasca

Accesul este liber.

12.30 – 14.30 – Atelier dans contemporan cu Mariana Gavriciuc

15.00 – 17.00 –  Atelier dans contemporan cu  Alexandra Mihaela Dancs

17.30 – 19.30 – Atelier dans contemporan cu Simona Deaconescu (interior)

Abonament pentru o zi: 100 lei

Abonament pentru un atelier: 50 lei

27 octombrie ||| Partea a patra

la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

20:00 – 20:30 – Lansarea primului episod din seria de tutoriale de anatomie funcţională Body Anatomy

20:30 – 22:00 – Jam session cu Alexandros Raptis, Denis Bolborea şi Lala Mișosniky

Accesul este liber.

Programul este dedicat celor care vor să lucreze cu resursele ascunse ale corpului pentru a trece peste constrângerile pe care le au legate de propriul corp, dar și pentru a integra dansul în viața lor de zi cu zi. Participarea la atelier se face pe bază de înscriere și confirmare de plată până 18, 24 septembrie, respectiv 8 octombrie, adică cel târziu cu o zi înainte evenimentului, pe [email protected] . Numărul maxim de participanţi pentru atelierele de dans contemporan este de 15 persoane.

Plata se face: prin Paypal: https://paypal.me/developingart; prin transfer bancar: RO73BRDE410SV80453064100 cu menţiunea “UnShame Dance”

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui proiect nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Proiectul Body Anatomy face parte din Programul CORP finanţat de Ministerul Culturii prin programul ACCES.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).