Dansează-ți povestea la Dance Yourself – atelier de dans contemporan pentru adolescenți
https://www.ziarulmetropolis.ro/danseaza-ti-povestea-la-dance-yourself-atelier-de-dans-contemporan-pentru-adolescenti/

Adolescenţii bucureşteni pasionaţi de dans sunt invitaţi în această toamnă la Dance Yourself – atelier de dans contemporan, la care participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere şi selecţie.

Un articol de Petre Ivan|14 septembrie 2017

Atelierul este organizat de Asociația Culturală Control N și are loc în perioada 9-15 octombrie, într-unul dintre cele mai noi și mai ofertante spații dedicate dansului contemporan din București – Centrul Independent Coregrafic Linotip.

Dance Yourself este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ. Înscrierile la atelierul Dance Yourself se pot face până la data de 1 octombrie 2017.

Dance Yourself – atelier de dans contemporan pentru adolescenți își propune să ofere șansa unei experiențe de lucru profesioniste, în zona dansului contemporan, unui număr de 20 de adolescenți din Bucuresti, selecționați din liceele bucureștene. Atelierul va oferi grupului de participanți un training intensiv în sfera dansului contemporan, îmbinând armonios elementele teoretice cu lucrul practic.

Îndrumați de Oana Răsuceanu, în calitate de trainer și coregraf, toți cei 20 de adolescenți își vor crea propria poveste din mișcări, o poveste care va interacționa cu poveștile personale ale colegilor de atelier. Viața lor de zi cu zi, cu ritmul și energia specifice fiecăruia dintre ei, va reprezenta imboldul construcției artistice și cercetării atelierului, care își propune să ofere șansa exprimării libere și originale a unor mișcări coregrafice ghidate, dar nu impuse.

Dance Yourself Performance

Tinerii selecționați în urma înscrierilor vor avea oportunitatea de a-și analiza cele mai adânci trăiri, gânduri, senzații într-un mod creativ și de a le transmite prin mișcare. Astfel, de-a lungul întâlnirilor de studiu, participanții vor înțelege că braţele, capul, picioarele, degetele, genunchii, gâtul, umerii, spatele, gleznele, transmit uneori mai mult decât o privire, decât un cuvânt, două sau trei și că au puterea să ne ajute să căutăm răspunsuri în noi înşine şi să le transmitem mai departe. Adolescenții vor transpune în mișcări lucruri de care le e teamă, lucruri banale de zi cu zi, lucruri care îi bucură sau îi întristează.

Coregrafiile create alături de trainer-ul atelierului vor fi puse în evidență de un scenariu conceput de Oana Răsuceanu, inspirat din orele și zilele de lucru petrecute alături de cei 20 de adolescenți.

Atelierul se va încheia cu un performance dedicat publicului larg și de specialitate deopotrivă. Cei 20 de adolescenți vor deveni protagoniștii unui număr de 3 reprezentații ale unui spectacol creat de ei înșiși, un act artistic menit să cuprindă coregrafiile originale create de participanți.

Cele 3 reprezentații cu public ale Dance Yourself Performance vor fi găzduite de 3 spații culturale din București: Linotip – Centru Independent Coregrafic, Centrul de Teatru Educațional Replika și Make a Point – spațiu de cultură independent, și sunt programate la finalul atelierului și începutul lunii noiembrie.

Despre înscrieri

Toți cei interesați se pot înscrie la adresa de email [email protected] până la data de 1 octombrie 2017 prin trimiterea unui mesaj cu subiectul “Înscriere Dance Yourself” care să conțină:

  • Numele
  • Număr de telefon
  • Vârsta
  • Liceul la care înveți
  • Motivul sau motivele pentru care îți dorești să participi la Dance Yourself (maxim 1000 de semne)
  • Mențiunea altor ateliere de gen la care ai mai participat (dacă e cazul)
  • Orice alte informații relevante legate de pasiunea ta pentru dans.

Despre Oana Răsuceanu

Oana Răsuceanu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” –  Facultatea de Film, secţia Comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critică de film) şi S.N.S.P.A – Facultatea de Relații Publice şi Comunicare David Ogilvy în 2006.

A absolvit un master în Artă Coregrafică la UNATC în 2007.

A derulat o serie de proiecte în zona teatrului și dansului, ca scenarist/ dramaturg, regizor și coregraf, fiind în continuare activă în aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea până în acest moment se află DORIAN (spectacol de dans contemporan, produs de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de AFCN și Ministerul Culturii prin programul Acces; selecționat în cadrul Festivalului Național de Teatru – FNT2017), Telefonul din colțul străzii (după texte de Cristian Popescu – spectacol de teatru-dans integrat în modulul educațional cu același titlu, implementat în 6 licee din București în noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Ești București!), Dear Diary (spectacol de master în artă coregrafică, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din București).

Spectacolul DORIAN, creat de Oana alături de o echipă de artiști din domenii precum film, arhitectură, muzică, poate fi văzut în această toamnă la Teatrul Odeon din București și în diferite orașe din țară precum Cluj (la Teatrul Maghiar de Stat), Târgu Mureș (la Teatrul Național din Târgu Mureș), Buzău (la Teatrul „George Ciprian”), Tulcea (la Teatrul „Jean Bart”) și Sibiu (la Teatrul GONG).

Începând cu 2009, în calitate de trainer, Oana a derulat o serie de ateliere de dans contemporan și scenaristică, dedicate adolescenților. Din 2009 este membru – fondator, președinte și trainer al Asociației Culturale Control N.

Foto: Dance Yourself – facebook

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează duminică, 19 iulie, începând cu ora 10.30, un tur ghidat prin câteva locuri din capitala Austriei legate de biografia compozitorului român George Enescu, care a locuit şi studiat în Viena în perioada 1888-1894.

10
/07
/15

Orchestra Română de Tineret va participa, cu sprijinul ICR, la un turneu în Italia, Germania, Franța şi Austria în perioada 18 iulie -28 octombrie. Concertele vor avea loc la Dobbiacco pe 18 iulie, la Berlin pe 19 august, la Aix-en-Provence pe 2 septembrie și la Viena pe 28 octombrie 2015. Orchestra Română de Tineret este prima orchestră românească invitată să concerteze în celebra Konzerthaus din Viena.

09
/07
/15

La sfârşitul lunii septembrie, cel mai renumit cor din lume, Corul Armatei Roşii, ajunge în Capitală pentru a cuceri publicul bucureştean. Artiştii au adăugat în agenda turneului internaţional cel de-al doilea spectacol la Bucureşti, eveniment ce se va desfăşura pe 22 Septembrie, în aceeaşi locaţie - Sala Palatului.

08
/07
/15

Şapte orchestre din top 20 cele mai bune ale lumii în acest an vor concerta pe scena ediției 2015 a Festivalului Internațional George Enescu (30 august - 20 septembrie, București). Mai mult, publicul Festivalului se va putea bucura chiar de primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii, conform unui top realizat de prestigioasa publicație britanică “Gramophone”.

07
/07
/15

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanți, mai mult decât dublu față de ediția anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste așteptări, au anunțat organizatorii festivalului.

07
/07
/15

Corurile reunite Cantus Mundi din Ucraina, Republica Moldova și România au cântat împreună sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin, pe scenele ieșene, marcând inaugurarea secțiunii de concurs Cantus Mundi din cadrul Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", ediția a III-a, desfășurată pe 4 iulie la Casa de Cultură a Studenților, Sala Gaudeamus.

05
/07
/15

Ediția cu numărul 3 a festivalului timișorean de jazz, JazzTM, a început în forță. De la artiști locali, până la nume mari din industrie, toți au oferit publicului un spectacol pe cinste.

01
/07
/15

CORUL DE COPII RADIO, ce aniversează anul acesta 70 de ani de la înfiinţare, un ambasador artistic al României peste hotare, participă ca invitat special pe 4 şi 5 iulie la IAŞI, la a III-a ediţie a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, în cadrul căruia s-a organizat şi Concursul Internaţional Coral „Cantus Mundi”.