#dansliteratura: poezie și dans
https://www.ziarulmetropolis.ro/dansliteratura-poezie-si-dans/

În 13 septembrie la Timişoara şi în 19 octombrie la Bucureşti vor avea loc prezentările instalaţiei performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan şi poezia şi 8 artişti din Bucureşti, Timişoara şi Braşov.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2017

„Am invitat 3 coregrafi și 3 poeți să se cunoască și să lucreze timp de o săptămână în spații foarte diferite ca atmosferă din București, de la studioul de dans al Centrului Național al Dansului, la spațiul librăriei Cărturești Carusel sau la cel al grădinii secrete de la Cărturești Verona.

Dacă în prima secvență a proiectului Răzvan Țupa și Cristina Lilienfeld creau un corp cameleonic, interschimbabil, iar în a doua secvență Paul Dunca și Robert G. Elekes (foto) parcurgeau un spațiu într-un corp comun, Simona Deaconescu și Adela Dragomir au propus publicului urmele pe care le lasă un corp într-un timp prezent.

Aceste tipuri diverse de performativitate sunt doar niște etape intermediare în imaginarea unui anti-corp performativ care se va deschide publicului la Timișoara pe 13 septembrie”, spun Cosmin Manolescu și Andra Rotaru.

Accesul este liber. Aflați aici mai multe detalii.

#dansliteratura from Fundatia Gabriela Tudor on Vimeo.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.