De 3 ori mai multă distracție la TIFF în familie
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-3-ori-mai-multa-distractie-la-tiff-in-familie/

Jocurile, atelierele şi distracţia în aer liber se întorc la cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, într-un program extins, dedicat copiilor şi părinţilor prezenţi la Cluj-Napoca între 18 şi 26 iunie.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2022

Parcul Poligon din Florești devine anul acesta gazda TIFF în familie – o serie de evenimente cu acces gratuit, în cadrul cărora cei mici sunt invitați să exploreze natura, să-și creeze propriile jucării, să se împrietenească cu animalele, să învețe să gătească sau să combată bullying-ul, prin intermediul unor activități distractive și deopotrivă educative. Spațiul va fi deschis publicului în fiecare zi de festival – de luni până vineri, între orele 15:00 și 18:00, iar în weekend, în intervalul orar 10:00-17:00.

Sâmbătă și duminică, în primul weekend de festival, atmosfera din Parcul Poligon din Florești va fi animată, încă de la primele ore ale dimineții, de activitățile sportive puse la cale de Napoca Trio. Sub îndrumarea lor, cei mici vor experimenta simulatorul de ski, vor face tir cu arcul și vor avea parte de o adevărată aventură cu tiroliana. Alături de partenerii de la Bistro 1, copiii își vor testa calitățile de bucătari, pregătind cu mâinile lor gustări sănătoase, iar în spațiul dedicat workshop-urilor creative, vor țese covorașe din hârtie, își vor realiza propriile zmeie și vor face baloane gigantice de săpun.

Distracția va continua în Orășelul Surprizelor LIDL, iar cei pasionați de natură vor explora pădurea din apropiere, într-un tur ghidat organizat de un biolog invitat, în timp ce iubitorii de știință vor lua parte la experimente chimice spectaculoase. Programul ambelor zile include spectacole în aer liber, susținute de Magic Puppet și Andreea’s Animation Theater Playground, dar și ateliere de meșteșuguri vechi și sesiuni de interacțiuni cu animalele.

Luni, pe 20 iunie, Ne împrietenim printr-o serie de ateliere creative, activități cu și despre animale, întâlniri cu reprezentanții Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca discuții care-i vor învăța pe cei mici să gestioneze situațiile de bullying. Marți, pe 21 iunie, Descoperim natura explorând bio-diversitatea pădurii, interacționând cu animalele și plantând primele plante în ghiveci, sub îndrumarea celor de la Crearium. Miercuri, pe 22 iunie, în ziua dedicată carierei, Alegem meserii, iar cu această ocazie, cei mici vor avea șansa de a deveni aviatori pentru o zi și vor îi vor întâlni pe reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. În aceeași zi, copii sunt invitați să viziteze Biblioteca vie, locul în care vor interacționa cu specialiști din film, profesioniști din domeniul medical, profesori, bucătari și exploratori.

Joi, pe 23 iunie, Facem sport, iar parcul se va transforma într-un imens teren de joc și joacă, unde toți cei prezenți vor participa la jocuri de echipă și vor învăța să-și mențină poziția corectă, îndrumați de un terapeut de la Regina Maria. În aceeași zi, campionii de la Knights of Transylvania vor oferi un show extraordinar de Cheerleading. Vineri, în ultima zi tematică, Ajutăm planeta, așa că sustenabilitatea va fi cuvântul-cheie. Alături de Ecomind și Capace cu suflet, cei mici vor învăța să recicleze în mod creativ. În ultimele două zile de festival, experiența TIFF în familie va continua atât pentru cei mici, cât și pentru părinți, cu atmosferă de vacanță și zeci de jocuri distractive, cursuri de prim ajutor, activități creative puse la cale de Persil, un atelier de animație stop-motion oferit de Komiti Creative Studio și multe alte surprize.

Programul complet al atelierelor tematice poate fi consultat pe site-ul festivalului: https://tiff.ro/tiff-in-familie

01
/01
/14

La grande bellezza, The Congress și Upstream Color sunt câteva dintre filmele lui 2013 pe care Cinesseur - pseudonimul unuia dintre cei mai populari și mai apreciați critici de film din mediul online -, le-a inclus în “Creme de la creme”, obișnuita sa cine-retrospectivă din final de an.

01
/01
/14

Cocul purtat de Audrey Hepburn în "Breakfast at Tiffany's", "moţul" cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV "Friends" se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

30
/12
/13

Conform uni studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea din Notre Dame, Indiana, filmele sentimentale au o influenţă mai mare asupra opiniilor politice ale unei persoane decât ştirile şi campaniile electorale. Conform studiului efectuat asupra unui grup de persoane.

29
/12
/13

În ultimii ani, divertismentul programelor de Revelion a cunoscut o devalorizare brutală, spre resemnarea telespectatorilor din vechea gardă. Ziarul Metropolis vă propune un Top 10 scheciuri celebre de la „Revelioanele de altădată”. Astăzi, pozițiile 7-10 ale clasamentului, iar mâine și poimâine, locurile 1-6.

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).