De 8 martie, femeile au intrarea liberă la Teatrul GONG!
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-8-martie-femeile-au-intrarea-libera-la-teatrul-gong/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă marţi, 8 martie, de la ora 18:00, spectacolul „Cenuşăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu. Pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii, doamnele şi domnişoarele vor avea intrarea gratuită la acest spectacol în baza unui voucher ataşat la biletele pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Pentru a marca acest moment actorii Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Horaţiu Dancu, Jenö Major, Gabriela Mitrea și Angela Paskuy vor urca pe scenă pentru a reconstitui una dintre cele mai îndrăgite povești din toate timpurile. „Cenușăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu este o adaptare premiată în 2006, la Festivalul „Bucurii pentru Copii” de la București, cu premiul de excelență pentru reconsiderarea tehnicilor tradiționale teatrului de păpuși.

Spectacolul de la Sibiu este prezentat folosind cuvinte ușor simplificate, iar scenariul este ajustat în aşa fel încât poveştii cadru i se alătură un plan secund, istorioara fetiţei izgonite de copii. Planul secund este o punere în scenă al aceluiaşi motiv, Cenuşăreasa, dar mai apropiat în timp şi mai accesibil copiilor.

Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Prețul unui bilet la spectacol este de 7 lei, tarif unic.

Tichetele gratuite pentru doamne și domnișoare se emit exclusiv la agenția de bilete de la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00) sau cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Foto: Teatrul GONG, Cenușăreasa – Catalina Draghici

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.