De la Caragiale la Șalom Alehem, la MNLR
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-la-caragiale-la-salom-alehem-la-mnlr/

Teatrul Evreiesc de Stat revine în faţa publicului vineri, 26 iunie, de la ora 19.00, cu spectacolul „De la Caragiale la Șalom Alehem”.

Un articol de Liliana Matei|21 iunie 2020

Evenimentul va fi prezentat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române și va fi susținut în grădina MNLR din str. Nicolae Crețulescu, nr. 8.

Spectacolul aduce în actualitate opera celor doi autori, contemporani ai sfârșitului de secol XIX, din estul Europei, și evidențiază, într-o manieră plină de umor și ironie, apropierile simbolice și tematice din operele lor literare.

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.332.436.

DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM

Autori: Ion Luca Caragiale & Șalom Alehem

Dramatizarea: Edith Negulici

Regia: Colectivă

Scenografia: Adina Mastalier

Ilustrația muzicală: Florin Cîrstea

Ion Luca Caragiale: Neculai Predica

Șalom Alehem: Mircea Drîmbăreanu

Tincuţa, Tanti Mița: Viorica Bantaș

Măndica: Alina Tomi

Spiridon, Motl, Goe: Andrei Miercure

Mița, Ea, Mamița: Arabela Neazi

El: Veaceslav Grosu

Veta: Maia Morgenstern

Chiriac: Mircea Dragoman

Zița: Cristina Cîrcei

Mam’mare: Dorina Păunescu

Rică: Darius Daradici

Soţia: Mirela Nicolau

Soţul: Mihai Ciucă

Călătorul I: Neculai Predica

Călătorul II: Nicolae Călugărița

Conductorul, Ospătarul: Nicolae Botezatu

Mihai Eminescu: Darius Daradici

Cu participarea TES ORCHESTRA:

Clape, acordeon: Bogdan Lifșin

Vioară: Rodica Gancea

Vioară: Feras Sarmini

Violoncel: Sergiu Marin

Clarinet: Mihai Pintenaru

Percuție: Radu Gheorghe

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]