De la Caragiale la Șalom Alehem, la MNLR
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-la-caragiale-la-salom-alehem-la-mnlr/

Teatrul Evreiesc de Stat revine în faţa publicului vineri, 26 iunie, de la ora 19.00, cu spectacolul „De la Caragiale la Șalom Alehem”.

Un articol de Liliana Matei|21 iunie 2020

Evenimentul va fi prezentat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române și va fi susținut în grădina MNLR din str. Nicolae Crețulescu, nr. 8.

Spectacolul aduce în actualitate opera celor doi autori, contemporani ai sfârșitului de secol XIX, din estul Europei, și evidențiază, într-o manieră plină de umor și ironie, apropierile simbolice și tematice din operele lor literare.

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.332.436.

DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM

Autori: Ion Luca Caragiale & Șalom Alehem

Dramatizarea: Edith Negulici

Regia: Colectivă

Scenografia: Adina Mastalier

Ilustrația muzicală: Florin Cîrstea

Ion Luca Caragiale: Neculai Predica

Șalom Alehem: Mircea Drîmbăreanu

Tincuţa, Tanti Mița: Viorica Bantaș

Măndica: Alina Tomi

Spiridon, Motl, Goe: Andrei Miercure

Mița, Ea, Mamița: Arabela Neazi

El: Veaceslav Grosu

Veta: Maia Morgenstern

Chiriac: Mircea Dragoman

Zița: Cristina Cîrcei

Mam’mare: Dorina Păunescu

Rică: Darius Daradici

Soţia: Mirela Nicolau

Soţul: Mihai Ciucă

Călătorul I: Neculai Predica

Călătorul II: Nicolae Călugărița

Conductorul, Ospătarul: Nicolae Botezatu

Mihai Eminescu: Darius Daradici

Cu participarea TES ORCHESTRA:

Clape, acordeon: Bogdan Lifșin

Vioară: Rodica Gancea

Vioară: Feras Sarmini

Violoncel: Sergiu Marin

Clarinet: Mihai Pintenaru

Percuție: Radu Gheorghe

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Din juriul de concurs al GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 23-a, fac parte: ADRIAN BATISTA – regizor și producător TV, IOANA BOGĂŢAN – actriţă, SILVIA GHIAȚĂ – producător TV, ANDREI și ANDREEA GROSU – regizori, ILEANA LUCACIU – critic de teatru.

11
/08
/20

Teatrul Mic anunță programarea primelor spectacole în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale ce se va desfășura pe scena Teatrului de Vară Herăstrău, începând cu luna august, bineînțeles, respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

Pagina 1 din 90612345...102030...Ultima »