De Niro și Al Pacino, reuniți de Academia de la Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-niro-si-al-pacino-reuniti-de-academia-de-la-hollywood/

Actorii Robert De Niro şi Al Pacino se vor reuni pentru o proiecţie specială a filmului ‘Heat’ (1995) pe care Academia de la Hollywood o va organiza la 7 septembrie la Teatrul Samuel Goldwyn din Beverly Hills

Un articol de Petre Ivan|25 august 2016

De Niro si Pacino, cuplul antagonic din „Heat”, vor lua parte după vizionarea filmului alături de regizorul peliculei, Michael Mann, la un colocviu moderat de cineastul britanic Christopher Nolan.

„Heat”, filmul care spune povestea duelului implacabil dintre un hoț profesionist (De Niro) și un detectiv din poliția Los Angeles (Pacino), a avut ca provocare reunirea celor doi carismatici actori de la Hollywood.

De Niro si Pacino mai jucaseră împreună în clasicul „The Godfather: Part II’” (1974),  fără însă a avea vreo scenă împreună. Pacino l-a jucat pe Michael Corleone, în timp ce De Niro era tatăl acestuia, Vito Corleone, în scenele narative sau realizate prin ”flashback”.

În ultimul timp s-a speculat că „The Irishman”, un nou film despre mafie, aflat pe agenda lui Martin Scorsese, i-ar putea aduce din nou împreună pe marele ecran pe cei doi mari actori.

Foto: De Niro si Al Pacino – cinemagia

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.