Deschiderea stagiunii 2018-2019 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/deschiderea-stagiunii-2018-2019-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic anunţă începutul unei noi stagiuni în care publicul bucureştean va putea aplauda spectacole selecţionate în cele mai importante festivaluri naţionale, dar şi regizori şi premiere de excepţie. Tot în această toamnă va fi inaugurat un spaţiu nou, care va purta numele „Sala Studio”.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2018

Primul spectacol va avea loc în data de 22 septembrie, ora 19:00, „Viața și moartea lui Richard 2″ de William Shakespare, regia și versiunea scenică Radu Iacoban.

Spectacolul face parte din selecția acestui an a Festivalului Teen-Fest și este programat să se joace în Sala Atelier a Teatrului Mic (Str. Constantin Mille 16) pe data de 4 octombrie, ora 19:00.

Viața și moartea lui Richard 2

Duminică, 23 septembrie, ora 19:00, pe scena Teatrului Mic va putea fi urmărit „…ESCU” de Tudor Mușatescu, regia și versiunea scenică Doru Ana, un spectacol care îi are cap de afiș pe Ovidiu Niculescu, Dan Condurache, Adriana Șchiopu și Doru Ana.

Pe 20 septembrie, ora 17:30, spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila.

Programul Teatrului Mic

Două reprezentații „KARAMAZOVII” la sfârșitul lunii septembrie – Jucat în această vară pe scena sibiană, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul regizat de Nona Ciobanu, „Karamazovii” se va juca pe 29 și 30 septembrie, ora 18:30.

„ȚINUTUL DIN MIEZUL VERII” în FNT 2018 – În ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru (FNT), Teatrul Mic a fost selectat cu spectacolul regizat de Vlad Massaci, „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts; decor, costume și light design Iuliana Vîlsan și muzică originală semnată de Bibi Vongehr.

…ESCU

Următoarea premieră programată pentru Sala Atelier este spectacolul „Vassa” de Maxim Gorki, versiunea scenică și direcția de scenă Gelu Colceag, decor Diana Cupșa, costume Ioana Pashca, un spectacol care o are pe Dana Dembinski în rol principal.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Teatrului Mic, pe Bilet.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16).

Program Casa de Bilete:

Luni – închis

Marți – închis (cu excepția zilelor în care sunt programate spectacole)

Miercuri – Duminică – 11:00-19:00

Foto: Teatrul Mic – facebook

09
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ În februarie 1967, regizorul Sică Alexandrescu publica în revista „Teatrul” portretul lui Ion Iancovescu, actorul care „parcă se juca, nu juca”. Iancovescu a fost mentorul multor actori de succes (printre care şi Grigore Vasiliu Birlic) şi fondator al câtorva teatre bucureştene. Reproducem integral articolul apărut în revista „Teatrul”: Au trecut peste 50 de ani din […]

08
/12
/13

În decembrie 1987, Constantin Fugaşin reuşea să-l convingă pe Ştefan Iordache să acorde un interviu pentru revista „Teatrul“. O adevărată performanţă, pentru că actorul era foarte zgârcit la vorbă cu gazetarii. Ceea ce a urmat este antologic.

08
/12
/13

Actorii Laura Ilinca și Istvan Teglas vor susține un spectacol-lectură în scopul strângerii a 100 de cozonaci pentru bătrânii aflați în spitale în cadrul evenimentului caritabil numit „Cozonacul cu teatru”, care va avea loc duminică, 15 decembrie, de la ora 15.00, în cafeneaua din Centrul Vechi, La Mine-n Copac (Pasajul Șelari).

08
/12
/13

I-am invitat pe spectatori să ne trimită povestiri care să conţină experienţele lor culturale de la Teatrul Metropolis. Am primit pe adresa redacţiei 28 de povestiri. Patru dintre ele vor fi publicate în Ziarul Metropolis şi vor primi invitaţii la „Lecţia de violoncel“, cu Radu Beligan.

08
/12
/13

„Povestea lui Jun Do“, semnată de scriitorul american Adam Johnson şi premiată cu Pulitzer 2013, a apărut săptămâna aceasta în colecţia „Biblioteca Polirom”, şi în ediţie digitală, cu o traducere din limba engleză şi note de Mihaela Negrilă.

08
/12
/13

La aniversarea primului an al Teatrului de Artă Bucureşti, publicul va avea parte de o surpriză de proporţii: Alexandru Maftei, cunoscutul regizor al filmelor „Domnişoara Christina” şi „Bună, ce faci?”, debutează în teatru cu regia primului său spectacol: „6 din 49”, de Spiró Győrgy.