Despre oameni si melci a primit premii la Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-oameni-si-melci-a-primit-premii-la-sankt-petersburg/

Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit Premiul de interpretare la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 septembrie).

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu) adaugă un nou trofeu în palmares. Echipa de actori a primit Premiul de interpretare la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 septembrie).

Juriul a fost impresionat de prestația întregii distribuții, motiv pentru care a decis să acorde un premiu colectiv. Despre oameni si melci a fost unul dintre cele 14 titluri aflate în competiție.

Juriul internațional a fost alcătuit din: Marion Döring, directorul Academiei Europene de Film, criticul de film Barbara Lorey de Lacharrière și regizorii Juris Poškus și Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul și producătorul Sergey Bodrov (Prisoner of the Mountains, Mongol) a prezidat juriul.

Selecţie de festivaluri pentru Despre oameni si melci

Despre oameni și melci a participat și la Festivalul de Film LET’S CEE (13-21 septembrie) din Viena, adresat producțiilor din Europa Centrală și de Est, și va putea fi văzut şi în secțiunea Eastern View a Festivalului Internațional de Film de la Cambridge (19-29 septembrie).

oameni-melci 1

Despre oamenii si melci – Monica Bârlădeanu şi Andi Vasluianu

În perioada 19-28 septembrie, filmul va fi prezent în secțiunea East of the West a Festivalului Internațional de Film de la Haifa. Ajuns la a 29-a ediție, festivalul de la Haifa este cel mai important eveniment de acest gen din Israel.

Recent, Despre oameni și melci a fost selectat la cea de-a 35-a editie a Festivalului de Film Mediteranean CINEMED de la Montpellier (25 octombrie-2 noiembrie). Ediția din acest anunță peste 250 de filme incluse în diferite secțiuni. Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) și Agat Films (Franţa).

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Foto credit: Cinemagia, Despre oameni si melci

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.