Despre viitorul educației universitare, cu Theodor Paleologu și Ben Nelson,  fondatorul Minerva Schools
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-viitorul-educatiei-universitare-cu-thedor-paleologu-si-ben-nelson-fondatorul-minerva-schools/

Ben Nelson, preşedintele Minerva Schools, o universitate americană inovativă, vine pe 2 şi pe 3 noiembrie la Bucureşti, pentru o serie de conferinţe despre educaţia în secolul XXI, moderate de Theodor Paleologu. Intrarea e liberă.

Un articol de Liliana Matei|29 octombrie 2015

Prima dintre ele  (2 noiembrie, de la ora 19.00) va avea loc la Casa Paleologu (str. Armenească nr. 34, București) și va fi moderată de Theodor Paleologu. Va fi o adunare restrânsă, pentru jurnaliști și persoane cu o carieră recunoscută în educație.

„În ultimele două decenii, Internetul a încurajat omenirea să pună sub semnul întrebării multe dintre instituțiile importante ale societății, dar a furnizat alternative superioare sau cel puțin mijloacele de organizare împotriva lor. O excepție remarcabilă sunt programele universitare rezidențiale. În ciuda unui val de critici și a existenței alternativelor, cererea pentru multe dintre aceste universități continuă să crească. Sunt aceste critici incorecte? Sunt alternativele și mai incomode?” (Ben Nelson)

A doua conferință – mai degrabă o întâlnire informală cu elevi de liceu – va avea loc marți, 3 noiembrie, de la ora 16:00, la Cafe Van Gogh (Str. Smârdan nr. 9, București). Theodor Paleologu și Ben Nelson vor discuta despre revoluția în învățământul superior și despre experiența unică pe care o furnizează Minerva – o universitate globală pentru secolul XXI.

INFO

Accesul la ambele evenimente este gratuit, dar e nevoie de înscriere la adresa de e-mail  [email protected] sau pe Facebook.

Despre Minerva Schools

Minerva Schools at KGI a reinventat radical experiența universitară pentru a o face mai relevantă pentru lumea de azi – în continuă schimbare, globalizată și interconectată. Printr-un curriculum riguros, tehnologie de ultimă oră și o experiență globală profundă, Minerva îi pregătește cei mai inteligenti și mai curiosi studenți din lume pentru a deveni următoarea generație de lideri la nivel mondial.

În timp ce studiază la Minerva, elevii călătoresc și trăiesc împreună în șapte din cele mai interesante orașe ale lumii, printre care San Francisco, Berlin, Buenos Aires. Minerva oferă o programă de arte liberale reinventată pentru a pune accentul pe gândirea critică – fiecare clasă este un seminar restrâns, bazat pe discuții intense și dezbateri prin intermediul platformei Active Learning Forum – o platformă interactivă personalizată.

Despre Ben Nelson

Ben Nelson este fondatorul, președintele și directorul Minerva Project.

Anterior, Ben a petrecut peste 10 ani la Snapfish, conducând compania de la o idee până la cel mai mare serviciu de publicare personal din lume. Ben a fost CEO-ul Snapfish din 2005 până în iunie 2010 – Ben și-a început mandatul prin vânzarea Snapfish pentru 300 milioane de $ lui Hewlett Packard.

Ben are o licență în economie de la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, unde a absolvit cu distincțiie. Universitatea din Pennsylvania este locul în are Ben și-a dat seama pentru prima dată de pasiunea sa pentru reformarea învățământului universitar.

Despre Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga.

A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent, este deputat și președintele Fundației Paleologu.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.