Politicianul Theodor Paleologu şi dirijorul Cristian Lupeş dezbat la Duminicile Muzicale ale Festivalului „Enescu“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dezbatere-despre-rolul-festivalului-george-enescu-theodor-paleologu-si-cristian-lupes/

Duminică, 28 iulie, de la ora 11 are loc o nouă întâlnire în cadrul Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu, la Librăria Humanitas Cişmigiu. Invitaţi la dezbatere sunt politicianul Theodor Paleologu şi dirijorul Cristian Lupeş.

Un articol de Corina Vladov|26 iulie 2013

Duminică, 28 iulie, de la ora 11.00 are loc o nouă întâlnire în cadrul Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu, la Librăria Humanitas Cișmigiu. Invitați la dezbatere sunt politicianul Theodor Paleologu și dirijorul Cristian Lupeș.

Cât de important este ca România să fie aliniată la circuitul internațional al valorilor? Cum putem să fim conectați la o piață culturală internațională din ce în ce mai competitivă? Sunt câteva dintre întrebările la care cei doi invitați vor răspunde, în cadrul dezbaterii numite „Festivalul Enescu – punte comună între Est și Vest”.

Theodor Paleologu, diplomat și om de cultură, cu experiența marilor evenimente culturale internaționale, va vorbi despre direcțiile pe care România le poate urma – prin Festivalul Enescu – pentru a fi prezentă pe harta culturală a lumii.

În cadrul acestei ediţii a Festivalului, Cristian Lupeș va dirija una dintre cele mai bine cotate orchestre din lume, Orchestre National d’Ile de France pe scena Ateneului Român (pe 14 septembrie). Solista concertului va fi una dintre cele mai bune violoniste ale momentului la nivel mondial, Alissa Margulis, despre care The Guardian scrie că „interpretează excepțional” și pe care o valorizează doi dintre cei mai mari muzicieni ai lumii: „e genială”, spune legendarul Mischa Maisky, în timp ce pianista-fenomen Martha Argerich o numește „o violonistă extrem de talentată”.

Discuția va fi urmată de microrecitalul violonistului Paul Răducanu, bursier în programul „Tinere talente 2013” al Fundației Principesa Margareta a României. Acesta va interpreta lucrări de Johann Sebastian Bach şi de Vasile Filip.

Credit Foto: paleologu.com, cristianlupes.ro

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.