Dialog cu Dan Perjovschi & Friends, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/dialog-cu-dan-perjovschi-friends/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu prezintă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11.30, în faţa zidului exterior al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, o dezbatere publică cu Dan Perjovschi şi Ştefan Tiron.

Un articol de Andrada Văsii|14 iunie 2013

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu prezintă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11.30, în fața zidului exterior al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu, o dezbatere publică cu Dan Perjovschi și Ștefan Tiron. 

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu propune un proiect unic în practica artistului Dan Perjovschi, dar și în România. „Ziarul Orizontal – Orașe în mișcare“ este o platformă de artă urbană ce face o cronică vie a locuitorilor din oraș prin intervenții site-specific, cu desene de tip comentariu social. Zidul de lângă Teatrul Național din Sibiu devine o colecție nemuzeală ce formează noua poezie urbană.

Un proiect de amploare

Proiectul este demarat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu ocazia premierei spectacolului „Solitaritate“ de Gianina Cărbunariu și reunește artiști, grafferi și cetățeni obișnuiți într-o dezbatere publică despre societate și politica de azi din România și din lume. Desenele vor fi completate cu intervenții site-specific la Bruxelles și Avignon, în anul 2014. La finalul fiecărui proiect, desenele vor fi reunite într-o publicație, un ziar vertical despre realitățile secoului XXI.

Info:

Un proiect de Dan Perjovschi / Curator: Ștefan Tiron / Asistent: Coate Goale

Proiect realizat în cadrul Programului Cities on stage-Moving cities, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Cultura.

Foto credit: FITS, Dan Perjovschi (Facebook)

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.