Dimineata pierduta, în această seară, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/dimineata-pierduta-in-aceasta-seara-la-tvr-2/

Casa de Producţie TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineaţa pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2014

Dimineata pierduta a Gabrielei Adameşteanu a primit Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România în 1984. Premiera tv a dramatizării acestui roman a avut loc în 20 februarie 1990, adaptarea şi regia tv fiind semnate de Dan Necşulea.

Piesa de teatru, asemenea romanului, se construieşte în jurul unui personaj-narator, Vica Delcă. Dublul său statut – fostă croitoreasă de lux şi actuală pensionară – îi deschide uşile multor case şi, implicit, ale multelor istorii din spatele acestor uşi.

Poveştile ei prind viaţă în timpul vizitelor matinale pe care i le face Ivonei Scarlat, fiica unei foste cliente, Sophie Ioaniu.

Tamara Buciuceanu, în Dimineaţa pierdută

Tamara Buciuceanu, în Dimineaţa pierdută

Dimineata pierduta – INFO:

Dimineata pierduta de Gabriela Adamesteanu, Teatru TV

Dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume.

Spectacol preluat de la Teatrul Lucia Sturza Bulandra

În distribuție: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure.

Costume: Lia Manţoc

Decoruri: Mihai Mădescu

Adaptarea si regia TV Dan Necșulea

Regia artistica Cătălina Buzoianu

Foto: Dimineata pierduta – TVR

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

08
/09
/23

Institutul Cultural Român de la Londra deschide sezonul de evenimente din această toamnă cu un proiect de amploare, „Spotlight Heritage Timișoara“ / „Patrimoniul sub reflectoare“, desfășurat în perioada 9-12 septembrie 2023, la sediul său din Belgrave Square. Evenimentul este prezentat în cadrul Open House Festival London, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub egida Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

07
/09
/23

Pixel. Comunități în focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescenții din Alexandria să experimenteze un alt fel de vacanță – ateliere de film încheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanți și ateliere de fotografie al căror rezultat este o expoziție ce va putea fi văzută între 8 și 14 septembrie, la Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).