Din 1 aprilie History difuzează, în exclusivitate în România, ultimul sezon TOP GEAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-1-aprilie-history-difuzeaza-in-exclusivitate-in-romania-ultimul-sezon-top-gear/

The HISTORY® Channel difuzează în premieră şi în exclusivitate în România, din 1 aprilie, în fiecare joi, de la ora 21:00, sezonul cu numărul 29 din emblematica emisiune auto TOP GEAR, găzduită de noul trio de prezentatori, format din Freddie Flintoff, Chris Harris şi Paddy McGuinness.

Un articol de Liliana Matei|19 martie 2021

Andrew ‘Freddie’ Flintoff este prezentator de televiziune și fost membru al echipei naționale de crichet a Angliei, Paddy McGuiness este actor de comedie și un prezentator bine cunoscut pentru emisiunile TV din Marea Britanie, iar Chris Harris este jurnalist auto și vedetă YouTube.

Sezonul 29 îi aduce în prim plan pe cei trei noi prezentatori testând mașini pentru toate gusturile, de la cele mai accesibile la cele mai extravagante, dar și ducându-și rezistența fizică la limită într-un show incitant filmat în timpul pandemiei. Astfel, producătorii emisiunii au reușit să filmeze aproape jumătate din sezon înainte ca producția să fie oprită din cauza măsurilor de restricție impuse de autorități.

Pentru că din rețeta succesului emisiunii nu putea să lipsească publicul dar și pentru a respecta măsurile de distanțare socială, producătorii au recurs la modul inovativ de a crea un studio în aer liber pentru acest sezon, fiecare membru al publicului fiind așezat confortabil la volanul autoturismului propriu.

„Trăim într-o realitate foarte diferită dar vrem să ne simțim în continuare aproape de publicul nostru. Mai mult, TOP GEAR arată cât de flexibilă este ca emisiune cu atât de multe filmări în aer liber, iar pentru că autoturismul este punctul central al emisiunii ne-am propus un studio ‘drive-in’ în aer liber”, a spus prezentatorul Chris Harris cu ocazia filmărilor.

În sezonul 29 al celui mai urmărit show auto din lume, Freddie, Chris și Paddy se vor întrece într-un uriaș Zid al Morții în mașini ireparabile, vor schia pe mașini de vacanță închiriate, vor dezvălui o camionetă de înghețată electrică, de teren, pentru secolul XXI, și vor să reziste 24 de ore închiși în mașinile lor. Nu vor lipsi supermașinile, tururile de pistă rapide și The Stig, precum și noul studio în aer liber, amplasat pe pista de testare a emisiunii.

Printre mașinile prezentate în sezonul 29 se numără Audi RS6, Tesla Model 3, Volvo S60, BMW Seria 3, Ferrari SF90, F40, Lamborghini Diablo, Jaguar XJ220, Lamborghini Urus SUV, Bentley Flying Spur, McLaren GT and Aston Martin DBX

Datorită publicului său fidel, The HISTORY Channel România și-a consolidat prima poziție în topul celor mai vizionate canale care difuzează un conținut factual, încheind anul 2020 cu o cotă de piață de 1, %, intrând în casele a 11 milioane de telespectatori.

Timp de aproape două decenii, TOP GEAR a fost cel mai incitant și urmărit show auto din lume, cu o audiență estimată la 350 de milioane de oameni. Din 2002, de-a lungul a peste 25 de sezoane, serialul a reprezentat mixul perfect dintre divertisment, umor și informații tehnice. Prin intermediul acestei longevive emisiuni auto, publicul a putut călători în locuri din întreaga lume, alături de echipa care a realizat cascadorii spectaculoase și a acceptat provocări extreme pentru a testa mașinile prezentate în cadrul acesteia.

În ultimii 26 de ani, The HISTORY Channel a fost gazda unor seriale originale, care au câștigat premii importante și care i-au adus pe oameni mai aproape de înțelegerea unei istorii bazate pe un storytelling contemporan și pe o abordare modernă a subiectelor, explorând diverse fațete ale acestora într-un mod imersiv, dar în același timp bine documentat. Dovadă sunt seriale care s-au bucurat de un real succes precum Vikingii, Extratereștri Antici, Blestemul Insulei Oak și Arme născute din foc.

Rezumatul episoadelor

Episodul 1

Freddie Flintoff, Chris Harris și Paddy McGuiness revin cu un nou studio în aer liber. Ei vizitează orașul natal al lui Paddy, Bolton, ca să testeze trei mașini de firmă noi, petrecând 24 de ore în ele, fără să iasă.

Episodul 2

Freddie, Chris și Paddy înfruntă un zid al morții monstruos în mașini extrem de ieftine. Cei trei fac și o excursie în Yorkshire în supermașini clasice, iar Freddie încearcă să atingă 320 km/h într-un Jaguar vechi.

Episodul 3

Freddie, Chris și Paddy merg în Cipru, într-o aventură cu o mașină de închiriat ieftină și testează noul sport: schi auto pe apă. La pista de testare, Chris și Paddy testează ultimele mașini de familie de la Audi și Lamborghini.

Episodul 4

Freddie, Chris și Paddy sunt în Țara Galilor, fac o călătorie de lux în cele mai noi mașini de la Bentley, Aston Martin și McLaren, înainte de a se întrece cu rivalii germani și cu Heinz-Harald Frentzen, legenda de la Formula 1.

Episodul 5

Paddy le prezintă lui Chris și Freddie cea mai recentă creație a lui: o camionetă de înghețată electrică, de teren, pentru secolul XXI. Testează modelele Honda E, Vauxhall Corsa-e și Mini Electric, într-o cursă în jurul Turnurilor Alton părăsite.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

 

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.