Dineu cu prosti – spectacolul fenomen revine la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/dineu-cu-prosti-spectacolul-fenomen-revine-la-tnb/

Din 12 octombrie 2013, sunteţi aşteptaţi la noua Sală Studio unde se reia comedia de mare succes „Dineu cu proşti“.

Un articol de |9 octombrie 2013

Din 12 octombrie 2013, sunteţi aşteptaţi la noua Sală Studio unde se reia comedia Dineu cu prosti.

Odată cu inaugurarea noii săli Studio, cu premiera Revizorul de N.V.Gogol, spectacolele din repertoriul Sălii Mari, intrată în refacere în vara acestui an, revin pe afiş pe noua scenă.

Primul dintre acestea este Dineu cu prosti de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru.

Vreme de trei stagiuni, comedia autorului francez Francis Veber, supranumit în ţara natală „regele farsei“, pusă în scenă în premieră naţională de Ion Caramitru, a înregistrat un aflux neobişnuit de spectatori, nu doar la sediu, dar şi în turneu, publicul fiind dornic să vadă şi să revadă spectacolul.

Montarea care se joacă cu casa închisă încă de la premieră tratează într-o savuroasă cheie comică tema larg răspândită a prostiei. Spectacolul Dineu cu prosti are priză la public datorită unor atuuri incontestabile: umorul caracterelor şi al situaţiilor, „speculate“, cu rafinament, de o regie inspirată şi de o distribuţie extraordinară, se arată în comunicatul Teatrului Naţional.

O părere diferită

Regizorul Victor Ioan Frunză analizează spectacolul într-un interviu pentru Ziarul Metropolis: „«Dineu cu prosti» este un spectacol banal, care conţine o singură evoluţie remarcabilă, cea a lui Horaţiu Mălăele. Atât! Regizoral, conţine extrem de multe greşeli, surprinzătoare pentru un om de teatru atât de cunoscut, cum este Ion Caramitru. Din punct de vedere artistic, are foarte multe hibe. Se sprijină efectiv în acest monument care e Horaţiu Mălăele şi atâta tot, adică se exercită pe suprafeţe mici cu un actor mare“.

Dineu cu prosti

Ion Caramitru joacă alături de Horațiu Mălăele în spectacolul Dineu cu prosti

Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulică, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone şi Tomi Cristin vă aşteaptă la un adevărat festin teatral, în jurul întrebării: „Astă seară de cine facem haz?“

Preţul biletelor variază între 80, 60 şi 20 lei.

În lista spectacolelor de la TNB vor urma: Idolul și Ion Anapoda – miercuri, 16 octombrie și duminică 20 octombrie ora 19.30  ( 50, 40, 20 lei) și  Egoistul – vineri, 18 octombrie ora 19.30 ( 70, 50, 20 lei ).

Foto credit: Augustin Bucur, spectacolul Dineu cu prosti

10
/01
/17

Într-o zi de 10 ianuarie (2016), la trei zile după ce își lansase cel de-al 25-lea album, „Blackstar”, se stingea din viață David Bowie, unul dintre cei mai influenți muzicieni ai ultimelor decenii.

09
/01
/17

Face parte din generația tânără de actori și a absolvit două facultăți. Facultatea de Teatru de la UNATC (2010), la clasa Ion Cojar, și masterul la aceeași univesitate, la clasa conf. univ. dr. George Ivașcu și prof. univ dr. Radu Gabriel (2012), și Academia de Studii Economice București, specializarea Administrarea afacerilor în limba franceză.

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

Orchestra Națională Radio susține primul concert din noul an la Sala Radio vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19.00, sub bagheta dirijorului Iwan Wassilevski, director artistic al Akademisches Orchester Basel din Elveția, cunoscut și apreciat în peisajul muzical european și ca dirijor de operă.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

08
/01
/17

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năștea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreț cu scuza că bicicleta pe care și-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei...

07
/01
/17

Prima încercare a lui Elvis Presleyde a deveni muzician a decurs după cum urmează: și-a luat inima în dinți și vechea sa chitară într-o mână și s-a prezentat la audiții pentru o preselectie. Din juriu făcea parte cântăreţul Jimmy Denny, căruia nu i-a plăcut vocea lui Elvis. L-a întrebat pe viitorul star din ce îşi câştiga existenţa. "Sunt şofer", a spus Elvis. "Foarte bine - a răspuns Jimmy Denny -, întoarce-te la volanul tău, n-ai ce căuta aici".