Disparitia lui Misu Fotino: Reacţii din partea marilor actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/disparitia-lui-misu-fotino-reactii-din-partea-marilor-actori/

„O mare pierdere pentru teatrul românesc”, „L-am cunoscut încă de când eram copil”, „A fost parte din istoria teatrului românesc”, „Am intrat în teatru în aceeaşi zi”, „Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment” sunt doar câteva dintre mărturisirile marilor noştri actori după disparitia lui Misu Fotino.

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2014

„O mare pierdere pentru teatrul românesc”, „L-am cunoscut încă de când eram copil”, „A fost parte din istoria teatrului românesc”, „Am intrat în teatru în aceeaşi zi”, „Era tot timpul dispus să îţi facă un compliment” sunt doar câteva dintre mărturisirile marilor noştri actori după disparitia lui Misu Fotino.

Actriţa şi cântăreaţa Margareta Pâslaru a declarat că decesul actorului Mişu Fotino „este o mare pierdere pentru teatrul românesc şi pentru film”.

Pâslaru a menţionat că este „tulburată” de vestea morţii lui Mihai Fotino, precizând că: „ieri a fost o emisiune în care s-au reluat unele scheciuri pe care le-am jucat împreună cu dânsul şi mă gândeam că trebuie să aflu cum se mai simte”.

Disparitia lui Misu Fotino

Ştefan Bănică Jr despre disparitia lui Misu Fotino

„Îmi pare rău că numai în ultima lună trebuie să vorbesc la trecut despre oameni dragi mie, ca Octavian Sava, Titus Munteanu, Nae Lăzărescu, iar acum Mişu Fotino”, a declarat Ştefan Bănică Jr – notează Mediafax.

„A fost un bun prieten al tatălui meu, pe care l-am cunoscut încă de când eram copil. Iar eu, personal, am avut plăcerea şi onoarea să joc alături de domnia sa în filmul «Sexy Harem Ada-Kaleh», în regia lui Mircea Mureşan, acum 15 ani”, a mai spus Ştefan Bănică Jr.

„De fiecare dată când moare cineva, ne doare. (…) Mişu Fotino era un actor sclipitor, inteligent, de un umor extraordinar”, a declarat la rândul său Draga Olteanu Matei.

„Am intrat în teatru în aceeaşi zi, cu toate că ne cunoşteam, am devenit amici când am dat concursul”, a mai spus Draga Olteanu Matei

„Era un actor care ştia întotdeauna ce trebuie să facă. Era prietenos. În afară de calitatea de actor, poseda calitatea umană, care a dispărut în ultima vreme. Mişu Fotino şi-a terminat activitatea de actor la TNB odată cu viaţa”, a spus Sebastian Papaiani.

Disparitia lui Misu Fotino

Oana Pellea despre disparitia lui Misu Fotino

„Mişu Fotino… parte din istoria teatrului românesc! Mi-a fost foarte drag. Am avut privilegiul de a juca împreună. Un domn. Un mare şi distins artist. Un om bun, generos şi un spirit frumos. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris actriţa Oana Pellea pe pagina sa de Facebook.

„E groaznic. Nu am cuvinte… mai ales că ne întâlneam, ne vedeam, pentru că eram vecini. Era un om minunat, un om extraordinar. Un mare actor, încă un mare actor a dispărut „, a declarat actorul Mitică Popescu – informează Mediafax.

Mihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit la vârsta de 83 de ani, luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat de aproape o săptămână.

Foto cu Disparitia lui Misu Fotino : Mişu Fotino, Ştefan Bănică Jr, Oana Pellea – Cinemagia

28
/09
/17

Pentru turistul care pune pentru prima dată piciorul în Asia, Thailanda e o altă planetă. Cu amestecul lui fascinant de zgârie-nori și mizerie, cu aglomerația lui teribilă, cu tuk-tuk-urile care se strecoară peste tot și trenurile suspendate, cu mâncarea preparată în plină stradă, cu aromele lui tari, cu ghirlandele de flori, cu templele ca-n povești, Bangkokul nu seamănă cu nimic.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

28
/09
/17

Icoană absolută, Brigitte Bardot continuă să dezlănţuie pasiuni. Cu părul ei despletit, picioarele goale, hainele minimaliste, mimica bosumflată, atitudinile ei neglijente, latura sălbatică, sinceritatea, natura ei rebelă şi sexualitatea neînfrânată, Bardot a schimbat radical imaginea femeii. BB împlinește, astăzi, 83 de ani!

28
/09
/17

Muzeul Județean de Istorie Brașov strânge obiecte cu valoare muzeală din fostele cartiere muncitorești și invită elevi să realizeze fotografii și să descopere amintirile generației bunicilor lor.

28
/09
/17

„Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, a fost selectat în competiţia Russian Open Documentary Film Festival „Artdocfest” 2017, care va avea loc la Moscova în perioada 6 - 12 decembrie. Producţia românească va concura cu şase documentare în festivalul din Rusia, care a fost fondat în 2007.

28
/09
/17

Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese vor colabora din nou într-un film biografic despre viața fostului președinte al SUA Theodore Roosevel. DiCaprio îl va interpreta pe Roosevelt, a cărui președinție (1901-1909) a fost un element cheie în conservarea spațiilor naturale și faunei sălbatice prin promovarea de parcuri naționale.

27
/09
/17

INTERVIU Oana Răsuceanu și Asociația Culturală Control N invită liceenii să-și danseze poveștile, între 9 și 15 octombrie, în cadrul atelierului de dans contemporan pentru adolescenți Dance Yourself. Iată despre ce e vorba!

27
/09
/17

„Bacalaureat”, filmul pentru care Cristian Mungiu a câștigat premiul de regie la Cannes, „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, laureat cu un Urs de Argint la Berlin, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României la Oscar, dar și „6,9 pe scara Richter”, noua comedie muzicală a lui Nae Caranfil, vor putea fi văzute la cea de-a treia ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău.

27
/09
/17

După HABEMUS BEBE, Asociația Art No More revine în toamna aceasta cu un nou spectacol de teatru. Este vorba despre IDENTIC NATURAL, proiect teatral care exploatează una dintre cele mai discutate teme contemporane: ce mâncăm. Un spectacol despre lipsa de informare în domeniul alimentației, despre dificultatea de a alege dintre sute de produse de același tip și dificultatea de a discerne între miile de păreri contradictorii.

27
/09
/17

În urmă cu exact un secol, într-o zi de 27 septembrie (1917), se stingea din viață Edgar Degas, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai impresionismului. Balerinele lui Degas – centrul universului creaţiei sale -, de o frumuseţe răvăşitoare, şi impresionează și astăzi prin graţie și limbaj gestual.

26
/09
/17

Sergiu Matiș, cunoscut artist român stabilit la Berlin, va prezenta publicului din București spectacolul NEVERENDINGS. Evenimentul va avea loc în cadrul eXplore festival #12, luni, 25 septembrie 2017, de la ora 19:00, la Sala Atelier a Teatrului Național “I.L Caragiale” București.

26
/09
/17

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” urmăreşte povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de o tânără măritată, Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), când i se comandă pictarea portretului ei în timpul Tulip maniei din Amsterdamul secolului al XVII-lea. „Tulip Fever / Febra Lalelelor”, distribuit de Forum Film România, rulează în cinematografele din toată ţara.

26
/09
/17

Won Won Myeong și Yutaka Nakata – doi dintre renumiții dansatori și coregrafi colaboratori ai Companiei Carolyn Carlson – revin în România în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru a susține un workshop de dans contemporan. Workshop-ul, 20 – 26 octombrie, este dedicat dansatorilor, coregrafilor și actorilor români, cu vârsta de peste 18 ani.