„Doctor Strange”, povestea unui nou super-erouMarvel
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctor-strange-povestea-unui-nou-super-eroumarvel/

„Doctor Strange”, filmul produs de Studiourile Marvel, spune povestea fascinantului doctor Stephen Strange şi a întâlnirii lui cu magia, având o distribuţie de top, care îi include pe Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams şi Mads Mikkelsen. În regia lui Scott Derrickson, pelicula spune povestea transformării prin care trece Doctor Strange, un om al raţiunii care se trezeşte într-o lume ocultă, plină de misticism, în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2016

Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi rulează în cinematografele din toată ţara.

Un doctor spectaculos

În rolul doctorului Strange îl regăsim pe Benedict Cumberbatch, care dă o notă mistică personajului, în timp ce Rachel McAdams dă viaţă doctorului Christine Palmer, colegă şi prietenă cu Strange. Ea e cea care îşi dă seama, odată ce medicina se dovedeşte limitată în restaurarea aptitudinii de a opera a lui Strange, că acesta are nevoie să se redescopere dintr-un alt unghi

Un rol de neratat

În rolul Celei Antice (The Ancient One), un personaj înţelept cu o vârstă seculară, care păzeşte secretele artelor mistice de sute de ani, apare Tilda Swinton, cunoscută pentru rolurile sale excentrice. Echipa de producţie îşi dorea ca actorul/actriţa care dă viaţă personajuluisă aibă calitatea de a părea dintr-o altă sferă. Tilda Swinton a fost prima alegere, iar actriţa a acceptat imediat oferta Marvel.

Să pătrund în universul Marvel este pentru mine ca şi cum aş fi primită într-o familie din care îmi doream să fac parte. În plus, Cea Antică e un personaj incredibil, irezistibil. Iar filmul te introduce într-o lume nouă a magiei şi a dimensiunilor alternative. E despre mintea noastră şi capacitatea noastră de a proiecta realitatea după propriile gânduri. E despre curbarea lucrurilor, dar nu despre distrugerea lor. Iar ceea ce îmi place la nebunie la Marvel este că echipele de producţie caută mereu să experimenteze cu tehnologia. – Tilda Swinton.

Foto: Doctor Strange – Forum Film România

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.