„Doctor Strange”, povestea unui nou super-erouMarvel
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctor-strange-povestea-unui-nou-super-eroumarvel/

„Doctor Strange”, filmul produs de Studiourile Marvel, spune povestea fascinantului doctor Stephen Strange şi a întâlnirii lui cu magia, având o distribuţie de top, care îi include pe Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams şi Mads Mikkelsen. În regia lui Scott Derrickson, pelicula spune povestea transformării prin care trece Doctor Strange, un om al raţiunii care se trezeşte într-o lume ocultă, plină de misticism, în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2016

Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi rulează în cinematografele din toată ţara.

Un doctor spectaculos

În rolul doctorului Strange îl regăsim pe Benedict Cumberbatch, care dă o notă mistică personajului, în timp ce Rachel McAdams dă viaţă doctorului Christine Palmer, colegă şi prietenă cu Strange. Ea e cea care îşi dă seama, odată ce medicina se dovedeşte limitată în restaurarea aptitudinii de a opera a lui Strange, că acesta are nevoie să se redescopere dintr-un alt unghi

Un rol de neratat

În rolul Celei Antice (The Ancient One), un personaj înţelept cu o vârstă seculară, care păzeşte secretele artelor mistice de sute de ani, apare Tilda Swinton, cunoscută pentru rolurile sale excentrice. Echipa de producţie îşi dorea ca actorul/actriţa care dă viaţă personajuluisă aibă calitatea de a părea dintr-o altă sferă. Tilda Swinton a fost prima alegere, iar actriţa a acceptat imediat oferta Marvel.

Să pătrund în universul Marvel este pentru mine ca şi cum aş fi primită într-o familie din care îmi doream să fac parte. În plus, Cea Antică e un personaj incredibil, irezistibil. Iar filmul te introduce într-o lume nouă a magiei şi a dimensiunilor alternative. E despre mintea noastră şi capacitatea noastră de a proiecta realitatea după propriile gânduri. E despre curbarea lucrurilor, dar nu despre distrugerea lor. Iar ceea ce îmi place la nebunie la Marvel este că echipele de producţie caută mereu să experimenteze cu tehnologia. – Tilda Swinton.

Foto: Doctor Strange – Forum Film România

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.