Documentar despre Gabriel García Marquez
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentar-despre-gabriel-garcia-marquez/

Fanii din România ai scriitorului Gabriel García Márquez vor putea vedea în curând (cu siguranţă nu pe marile ecrane autohtone), documentarul despre autorul “veacului de singurătate”, lansat în cinematografele din cele două Americi şi în Spania în primăvara acestui an.

Un articol de Petre Ivan|22 noiembrie 2016

 În Italia, producția care îl portretizează pe deținătorul premiului Nobel pentru Literatură, decedat la vârsta de 87 de ani, a avut premiera zilele trecute.

„Gabo: The Creation of Gabriel García Márquez” / „Gabo: The Magic of Reality”, realizat de Justin Webster, a fost filmat în Colombia (țara natală a wscriitorului), Cuba, Franța. Mexic, Spania și Statele Unite.

Documentarul își propune să răspundă la două întrebări: cum a reușit un tânăr pasionat de jurnalism și literatură să devină unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii, intrând în rezonanță cu milioane de oameni  și cum a fost posibil ca opera sa să schimbe percepția noastră asupra realității?

Foto:  Gabriel García Marquez – facebook

07
/05
/13

CRONICĂ DE CARTE Apărut la Editura All, în colecţia Strada Ficţiunii, romanul „Factorul groazei“, de Robert Harris, are la bază o întâmplare reală – prăbuşirea Bursei din New York în 6 mai 2010, în contextul crizei datoriilor suverane din Grecia

26
/04
/13

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc o nouă seară japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Evenimentul a fost dedicat scriitorului Yasushi Inoue şi lansării nuvelei „Puşca de vânătoare“ în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction.

26
/04
/13

Gala Bun de Tipar şi-a desemnat câştigătorii în cadrul celei de-a doua ediţii, joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Filip Florian, Ion Ianoşi şi Lucian Boia s-au numărat printre cei premiaţi

24
/04
/13

CRONICĂ DE CARTE „Puşca de vânătoare“, de Yasushi Inoue, este o nuvelă diafană, de o sensibilitate translucidă, prin care discernem cele mai diverse nuanţe ale iubirii. Stilul suav, îngreunat cu o tristeţe aproape ireală, aminteşte de profunzimea psihologică a nuvelelor lui Stefan Zweig.