Documentar despre van Gogh, pictat în totalitate
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentar-despre-van-gogh-pictat-in-totalitate/

În numai câteva zile de la lansare, trailerul viitorului documentar biografic despre van Gogh a înregistrat aproape o jumătate de milion de vizualizări. Agitata existenţă a pictorului olandez Vincent Van Gogh şi opera acestuia prind viaţă într-o peliculă spectaculoasă. „Loving Vincent” va fi primul film realizat în totalitate prin tehnica transformării picturii în ulei în animaţie, asigură autori ineditului proiect.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Realizatorii proiectului „Loving Vincent”au ales 120 dintre creațiile lui Van Gogh, iar aproximativ o sută de artiști le-au refăcut și le-au pus în mișcare cinematografică, în ritm de 12 picturi pe secundă, păstrând nealterat stilul și expresia operelor inițiale.

Scenariul se bazează pe 800 de scrisori ale maestrului post-impresionist — neuitatul autor al unor tablouri cu vaze cu floarea soarelui sau al unor peisaje cu nopți înstelate — care a exercitat o imensă influență asupra artei secolului al XX-lea.

Pelicula este produsă de studiourile Breakthru Films și Trademark Films, sub coordonarea polonezei Dorota Kobiela și a lui Hugh Welchman, câștigător a peste 20 de premii internaționale, inclusiv Oscarul pentru ”Cel mai bun scurtmetraj de animație” în 2008 cu ”Petrică și lupul”.

Deși echipa de artiști lucrează deja un an de zile, studioul din orașul polonez Gdansk tot mai caută artiști care să contribuie la definitivarea proiectului. Data premierei nu a fost menționată încă.

Foto: Vincent van Gogh – facebook

31
/12
/13

Piața de arta in 2013 a fost una destul de bună, având în vedere prețurile uriaşe cu care au fost adjudecate lucrări ale unor artişti precum Pablo Picasso şi Francis Bacon, fără a ignora însă valorile unor opere ale lui românului Constantin Brâncuşi.

10
/12
/13

FOTOREPORTAJ Alina Cojocaru, „balerina deceniului”, prim-solistă a English National Ballet, a dansat în rol de silfidă - o creatură mitologică a aerului - pe scena Operei Naționale București.

30
/11
/13

Tablourile ,,Gladiole", de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 - 130.000 de euro, şi ,,Hora", de Camil Ressu, evaluat la 45.000 - 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere", pe 10 decembrie.

28
/11
/13

Fotografia e o lașitate și e un fapt radical. Fotograful știe că nu trebuie să creeze lumea din nou; dar oriunde oricând s-ar afla, lumea întreagă se află cu el aici și acum.