Doi tineri muzicieni romani în ascensiune în Europa, pe scena Sălii Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-tineri-muzicieni-romani-in-ascensiune-in-europa-pe-scena-salii-radio/

Un studio de înregistrări din Londra a lansat o „provocare” artistică unuia dintre cei mai valoroşi tineri pianişti români, SERGIU TUHUŢIU: studioul s-a oferit să îi înregistreze primul CD dacă reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2014

Doi tineri muzicieni romani în ascensiuneîn Europa, pe scena Sălii Radio / Pianistul Sergiu Tuhuţiu, câştigător al concursului Debut to Master Soloist Piano Competition – 2013 din Sankt Petersburg, este invitatul concertului programat vineri, 24 octombrie (19.00) la Sala Radio.

Alături de acesta, la pupitrul ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, se va afla un alt reprezentant de vârf al tinerei generaţii de muzicieni români: dirijorul GABRIEL BEBEŞELEA, care la doar 26 de ani este dirijor principal al Operei Naţionale Române Iaşi (din 2011) şi ocupă aceeaşi poziţie şi la Filarmonica din Sibiu, începând din stagiunea curentă (2014-2015).

Un succes recent al dirijorului Gabriel Bebeşelea îl reprezintă faptul că este finalist al concursului de dirijat „Donatella Flick – London Symphony Conducting Competition”, finala fiind programată în decembrie 2014, la Londra.

Programul serii este unul cât se poate de atractiv: uvertura operei Ruslan şi Ludmila (Glinka), operă inspirată de poemul cu acelaşi nume semnat de Puşkin, Rapsodia pe o temă de Paganini, una dintre cele mai apreciate partituri ale lui Rachmaninov şi Simfonia a IX-a – Din lumea nouă, compusă de compozitorul ceh

Gabriel Bebeşelea

Gabriel Bebeşelea

Antonin Dvořák, în perioada în care a condus Conservatorul Naţional de Muzică din S.U.A.

La premiera absolută a Rapsodiei pe o temă de Paganini, în 1934, la Opera din Baltimore (S.U.A.), Rachmaninov însuşi a interpretat partitura de pian, sub bagheta celebrului dirijor Leopold Stokowski, alături de Philadelphia Orchestra.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto: Doi tineri muzicieni romani în ascensiuneîn Europa, Sergiu Tuhuţiu, Gabriel Bebeşelea – Felix Kunze, romania-muzical.ro.

08
/01
/16

Atunci când era îndrăgostită, lui Edith Piaf i se părea că aceea e prima şi ultima ei iubire, cea care se întâmplă o singură dată. A declarat că a iubit un singur om, pe Marcel Cerdan, dar toată viața l-a așteptat pe Théo Sarapo. În rest, povestea ei a pendulat între triumfuri, căderi, alcool, morfină și spiritism.

07
/01
/16

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă și orgă.

06
/01
/16

Maestrul de pe podium este una dintre figurile emblematice ale muzicii clasice. Dă din mâini și muzica se naște parcă din mișcările lui... Dar cum se poate ca un singur om, fără să scoată vreun sunet, înarmat cu doar o bucățică de lemn, să fie responsabil de rezultatul sonor a sute de persoane?

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.