Don Quijote luptă cu Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-quijote-lupta-cu-opera-comica-pentru-copii/

Legendarul Don Quijote, personaj central al romanului votat în anul 2002 ca fiind cea mai bună carte scrisă vreodată, poposeşte în luna februarie pe scena Operei Comice pentru Copii.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2014

Legendarul Don Quijote, personaj central al romanului votat în anul 2002 ca fiind cea mai bună carte scrisă vreodată, poposeşte în luna februarie pe scena Operei Comice pentru Copii.

Celebrul roman spaniol semnat de Miguel de Cervantes Saavedra a fost transformat într-un balet a cărui muzică plină de viaţă, cu ritm de castaniete ce evocă evantaie şi fuste cu volane colorate, a fost concepută de compozitorul austriac Ludwig Minkus.

Aventurile pline de umor ale exoticului personaj Don Quijote îi aşteaptă pe cei mici în zilele de luni (10, 17, 24 februarie) şi de marţi (11, 18, 25 februarie), de la orele 11.00 şi 13.00 (câte două reprezentaţii în aceeaşi zi).

Don Quijote

Spectacolul poartă semnătură regizorală şi coregrafică a lui Mihai Babuşka, iar scenografia este realizată de Viorica Petrovici.

Pentru mai multe detalii despre producţiile Operei Comice pentru Copii găsiţi informaţii pe site-ul operacomica.ro.

Foto cu Don Quijote – operacomica.ro

29
/07
/14

Rezultatele audiţiei pentru workshopul ce are ca temă Musicalul, workshop condus de Răzvan Mazilu în cadrul FNT 2014, au fost anunțate astăzi.

29
/07
/14

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

28
/07
/14

Vineri, 1 august, de la ora 19:00, Mihai Ionuţ Grăjdeanu prezintă cea mai recentă carte a sa, “Dacia Preistorică Ilustrată” - prima enciclopedie ilustrată despre formarea și evoluția vieții pe teritoriul României de azi. Evenimentul are loc la Palatul Suţu - Muzeul Municipiului Bucureşti.

27
/07
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE. Deși parte a unei posibile cinematografii a disperării apărute în anii ’90, „Privește înainte cu mânie” (1993), în regia lui Nicolae Mărgineanu, găsește un suflu diferit, un echilibru între realismul crud în care este surprinsă actualitatea și portretizarea plină de înțelegere a românilor din tranziție.

27
/07
/14

Teatrul Naţional de Televiziune vă prezintă luni, 28 iulie, de la ora 18.40, la TVR 2, o montare memorabilă, realizată în colaborare cu Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”: Hamlet, cu Marcel Iureș în rolul principal.

26
/07
/14

Editura franceză Short Edition dezvoltă în această perioadă un algoritm care, sub forma unei ecuaţii, va fi capabil să evalueze în doar câteva secunde calităţile literare ale volumelor ce îi sunt propuse spre a fi publicate, informează lefigaro.fr., preluat de Mediafax.

26
/07
/14

2014, primăvară, mai, cea mai frumoasă lună a anului, plouă, plouă des, dar când nu plouă e căldură, căldură mare, monșer! În timpul repaosului duminical iau calea teatrului Mignon. Se aniversează un an în noua structură, independentă.