„Dor de casă“, melodia celor care nu ajung acasă de Sărbători
https://www.ziarulmetropolis.ro/dor-de-casa-melodia-celor-care-nu-ajung-acasa-de-sarbatori/

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes şi actriţa Carmen Tănase, şi care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecaţi la muncă în străinătate, şi care şi-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

Un articol de Petre Ivan|23 decembrie 2019

„Când asculți melodia asta de pe peronul gării din Amsterdam, în așteptarea trenului spre serviciu, și nu îți poți stăpâni lacrimile… când știi că e 20 Decembrie dar tu nici Crăciunul ăsta nu ajungi acasă, când ai toate lucrurile pe care ți le doreai cu ani în urmă și când strângi bani de casă cum spune melodia, dar tu ai sufletul uscat de dor și niciun lucru material nu umple golul din inima ta…“, comentează utilizatorul A.B. pe YouTube.

„Am 32 de ani, 1,82 cm, 95 kg (stabilit în Chicago) și plâng ca un copil gândindu-mă la părinți… gândindu-mă ACASĂ! Ne-ați «lovit» pe toți… cei care suntem plecați. Oricum… frumoasă melodie!“ – Cosmin Radu

„Dragilor,  vă spun un lucru: ce dor poartă românul în suflet nu poartă nici un alt popor pe acest pământ! Dor de o mâncare anume, dor de un miros anume, dor de copilărie, dor de casă, dor de părinți, dor de bunici, dor de colegi, dor de o melodie. Am fost aproape trei ani în afară și toate versurile au vibrat în mine, dar am revenit la modestia și simplitatea vieții de român ce își potolește dorul și bucuria cu toate lucrurile mărunte și gesturile omenesti pline de omenie. Dacă aș fi fost încă în străinătate și auzeam melodia asta eram în stare să mă întorc în țară pe jos… Nu știu de ce în unii dintre noi există un dor ce te sfâșie dacă nu îl împlinești… A crescut nivelul de trai în România, e bine și la noi… dracul nu e așa negru, e buna și străinătatea 3-5-10 ani, că ai ce vedea și învăța, dar mai mult nu e bine…“- Petronica18, pe Youtube.

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.